TREA. BK Ax ligger just nu trea i mellanallsvenskan. På bilden syns delar av laget, bland annat gamla stavhopparen Kjell Isaksson (t v). Foto: Privat

BK Ax fortsätter att övertyga

En nykomling brukar ha ganska låga målsättningar. Men inte BK Ax. Efter nio omgångar ligger de rutinerade bowlarna trea i allsvenskan och ser ingen anledning att blicka neråt.

  • Publicerad 09:00, 30 nov 2019

De senaste åren har BK Ax fått ihop ett mycket starkt lag. I truppen finns oändligt med rutin från elitserien och dessutom både vinnare på SM och Europacupen.

Ett mycket starkt team med andra ord.

Förra året kvalade det rutinerade bowlinglaget upp till allsvenskan för första gången efter en överlägsen serieseger i division 1. 2019/20 har framgångarna fortsatt även i näst högsta serien. Ax ligger trea efter nio omgångar.

– Det var ganska väntat att vi skulle hänga i toppen, vi har ett fruktansvärt bra lag med mängder med rutin, berättar spelaren Micke Johansson som just nu agerar coach då han är fingerskadad.

– Man kan inte direkt se att vi är en nykomling. Oavsett är vi givetvis glada för vår fina start och gläds att spela i allsvenskan, men vi ska aldrig vara nöjda.

Intresset har varit stort hittills att se den profilstarka nykomlingen.

– Ja, det har varit mycket folk i hallen (Sollentuna) som velat se klassbowling i en bra serie. Att vi har ett så pass välkänt och rutinerat lag har ökat intresset ytterligare.

De enda förlusterna hittills har kommit mot Köping och Stureby som båda spelade i eliten ifjol. I helgen väntar ytterligare tufft motstånd då ex-elitlaget BK Bågen och BK Tegnér väntar i ett sammandrag i Hagfors.

Oavsett är BK Ax i toppen för att stanna.

– Målet är alla gånger att vara på övre halvan. Vi skulle gärna vilja knipa en kvalplats till elitserien (topp-4), det vore en stor bonus.

FOTNOT. Ax vann den gångna helgens båda matcher: 13–7 mot Bågen och 14–6 mot Tegnér.

BK Ax

Grundad 1971 av Tore Karlsson.

Klubbnamnet kom till i samband med en taxiresa där ”AX” lyste lite extra på en taxiskylt.

Flyttade till Sollentuna från Jakobsberg 1983.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26

Så vill partierna använda Sollentunas välfärdsmiljoner

Nyheter ✓Trygghet ✓Psykisk ohälsa ✓Tilläggsbudget Sollentuna kommun kan få ett extra tillskott av de så kallade välfärdsmiljarderna som riksdagspartierna förhandlar om i vårändringsbudgeten. Så här vill partierna i Sollentuna fördela miljonerna.torsdag 23/1 16:57

Två bilar i brand i Sollentuna i natt

Nyheter Stod vid närheten av en industribyggnad En anmälan om skadegörelse har upprättats efter att två bilar brunnit i närheten av en industribyggnad i Edsberg.torsdag 23/1 9:25
Stockholm Direkt