REVANSCH. Oliver Horrsell och medspelarna får jaga nya poäng mot Kalix i morgon. Foto: Johan Borehed

Boden övertog serieledningen

När Finland avgjorde JVM- kvartsfinalen mot Kanada föregicks målet av att en kanadensares klubba gick av när pucken bara skulle skyfflas i finskt mål. Samma öde drabbade i dag Vilda Väsby i bortamatchen mot Boden.

  • Publicerad 19:40, 12 jan 2019

Skönt att ha match redan i morgon, så att man slipper älta det här i några dagar

Boden är fortfarande obesegrat i norra allettan. Dagens 4–2 i toppmötet mot Väsby var motiverat då det oftast kändes skakigare framför Linus Ryttar än det gjorde i området runt Sehlstedt i hemmaburen. Därmed inte sagt att Väsby inte skapade tillräckligt för att få med sig en poäng

– Det känns som en störig förlust. Många störiga situationer. Två baklängesmål kommer direkt efter att vi skapat chanser och två går in via skridskon på våra spelare, säger Väsbytränaren Viktor Tuurala.

Sörgardt säker

Men det var ur Bodenmålet första pucken fick hämtas ut. Efter en fin spelvändning gick Christian Holmblad över blålinjen med en back emot sig, i exakt rätt läge lade han över pucken till Rasmus Sörgardt som inte funderade.

Övertaget varade bara i två minuter. Manfred Ehlers och Christoffer Gozzi hade båda fått uppsöka botbänken och i fem mot tre-spel pangade forna SHL- och KHL-spelaren Tommy Wargh in kvitteringen.

2–1 för Boden var ett av målen Tuurala nämner. Ur ingenting låg pucken bakom Linus Ryttar efter en styrning på Sörgardts skridsko.

I sista perioden lyfte Väsbylaget upp spelet. Ett av de bättre 2–2-lägena hade Johannes Nilsson, men i skottögonblicket vek sig hans klubba, med påföljd att kontringen gav Boden 3–1. För en vecka sedan var det ödet Finlands lycka och öppnade för ett JVM-guld.

"Drabbas oförtjänt"

– Vi gör bra saker och jag kan tycka att vi drabbas oförtjänt mycket. Eller förtjänar bättre, säger Väsbytränaren.

Hemmalagets 4–1-mål var väldigt vackert och stal mycket energi av Väsbyspelarna.

Ett tröstmål hann det bli, via Elliot Lorraine, inte mer.

– En sådan här gång är det skönt att ha match redan i morgon, så att man slipper älta det här i några dagar.

Hade ni en stökig resa upp till Umeå i går, hindrades ni av stormen Jan?

– Nej. Höga kustenbron var avstängd, men vi kom till Umeå ungefär samma tid som planerat, säger Viktor Tuurala, som nu laddar för matchen mot Kalix i morgon.

Väsbys stjärnor

*** Elliot Lorraine

** Oliver Horrsell

* Lubomir Fetkovic

Fler nyheter i Vi i Väsby

Småland i mitt hjärta

Nyheter "Man kan ta flickan ur Småland, men aldrig Småland ur flickan." Mina kära kollegor skulle vara de första att skriva under på detta påstående.Ett stående skämt på redaktionen är min förmåga att alltid...söndag 16/6 20:58

Man knivskuren i Upplands Väsby

Nyheter Skadeläget oklart­­ - ingen gripen En man knivskars i Runby i Upplands Väsby under lördagseftermiddagen. Han har enligt polisen även blivit slagen och sparkad.söndag 16/6 14:15

Då ska "nya" Rotebroleden vara klar

Nyheter Trafikverket: Håller på med färdigställning Flera körfält, nya trafikplatser och en längre gång- och cykelbana – snart är Rotebroleden som knyter samman Sollentuna och Järfälla färdig.fredag 14/6 11:39
Stockholm Direkt