Bois bäst i Ekeröderby

Det blev en enkel seger för Ekerö Bois i fotbollsderbyt mot Ekerö IK i lördags.

  • Publicerad 16:16, 16 aug 2017

Precis som i det senaste derbyt var Ekerö Bois stora favoriter inför matchen mot det unga lag som Ekerö IK mönstrar den här säsongen. I förra derbyt skrevs segersiffrorna till 4–0 till Bois, den här gången blev det 7–1 till det betydligt mer rutinerade Ekerö Bois.

Matchen var ganska händelsefattig de första 20 minuterna men sedan exploderade Bois och gjorde tre snabba mål inom loppet av sju minuter. Det började med att Rikard Blom gjorde en fin prestation och tog sig runt på sin vänsterkant och passade bollen snett inåt bakåt där Kristofer Låås dök upp och dundrade in 1–0 till Bois. Två minuter senare blev Kim Öhrström frispelad och placerade säkert in bollen i nät fram till 2–0. Fem minuter senare var det Rikard Blom som blev frispelad och läckert chippade in bollen fram till 3-0 vilket blev resultatet i halvtid.  

Precis i inledningen av andra halvleken gjorde Kim Öhrström matchens snyggaste mål då han helt ostört fick stå och måtta in en bicykleta från nära håll fram till 4–0. Minuten senare var det dags igen då Kristofer Låås lika ostört lämnades ensam i straffområdet och det blev 5–0 till Bois. I den 55:e matchminuten fick Bois mittback Alexander Moberg rött kort, men trots det gjorde Bois både 6–0 genom Jusef Issa och 7–0 kommer då Kim Öhrströms hörna gick direkt i mål. Sista målet i matchen gjorde dock Ekerö IK som med matchens sista spark reducerade till 7–1 genom Niklas Petersson.

I och med segern ligger Bois på fjärdeplats i division 4 mellersta med 26 inspelade poäng och Ekerö IK ligger förankrat i botten med två inspelade poäng efter 14 omgångar.

Målskyttar

Ekerö Bois

1-0 Kristofer Låås, 20 minuter.

2-0 Kim Öhrström, 22 minuter.

3-0 Rikard Blom, 27 minuter.

4-0 Kim Öhrström, 47 minuter.

5-0 Kristofer Låås, 50 minuter.

6-0 Jusef Issa, 75 minuter.

7-0 Kim Öhrström 85, minuter.

Ekerö IK

7-1 Niklas Petersson 90, minuter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hockeyveteraner klättar uppåt

Sport Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.torsdag 19/4 16:30

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter