Foto: Björn Nordgren

Bollstanäskille tog EM-silver i Italien

Sveriges juniorlag i amerikansk fotboll fick verkligen till det på EM i Italien. Ett formtoppat svenskt landslag tog där, ett något överraskande, silver och i laget var Viktor Ekberg från Väsby tongivande.

  • Publicerad 10:00, 8 aug 2019

Lite som en underdog tog sig Sverige längre och längre i årets JEM i Bologna. Efter ett fint gruppspel överraskade blågult rejält i semin genom att slå storfavoriten Frankrike med 7–0. En bragd enligt expertisen.

Dock kunde inte juniorerna rucka på Österrike i finalen.

Österrikarna har inte förlorat mot ett annat europeisk land sedan 2008 och vann klart med 0–28 i finalen på Arcoveggio Stadium. Oavsett finalförlusten var silvret bärgat vilket får ses som en fin bedrift av Sverige.

Väsbykille var tongivande

I laget ingick bland annat Viktor Ekberg från Bollstanäs. Han spelade quarterback och var framför allt tongivande i öppningsmatchen mot Norge och avgjorde, enligt rapporterna, semifinalen mot Frankrike.

Ekberg spelar till vardags i Arlanda Jets och har Wäsby Warriors som moderklubb.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Schäfern Izor gjorde knarkfynd i centrala Väsby

Nyheter Polisen fick fyrfota förstärkning i jakten på droger Hasch, narkotikaklassade tabletter och en morakniv. Det blev resultatet när narkotikahunden Izor med förare kom till Väsby för att leta droger.måndag 19/8 15:30
Stockholm Direkt