TILLBAKA. Efter att ha missat matchen mot Piteå var Christian Holmblad med mot Borlänge. Trots ett par lysande passningar blev han poänglös. Foto: Jonny Andersson

Borlänge besegrade Väsby

Både förlustnollan och en strålande statistik i box play sprack när Borlänge i kväll besegrade Väsby med 5–1 i Borlänge ishall.

  • Publicerad 22:30, 9 jan 2019

Vilda Väsby fick en jobbig start i kvällens bortamatch i Borlänge ishall. Efter att ha stått emot ett tidigt 4 mot 5-läge, gavs möjlighet att ta ledningen när en hemmaspelare fick syna botbänken mitt i perioden. Kladdigt spel bakom eget mål ledde dock till att målvakten Robin Wallin hamnade i trångmål och när han inte fick iväg pucken stal en motståndare den och hittade en lagkompis som parkerat framför den vidöppna buren.

2–0 dröjde bara 90 sekunder och när Markus Persson la in pucken stod i princip samtliga spelare vid motsatt stolpe.

Grymt box play

Inför matchen hade Väsbylaget spelat över 400 minuter utan att släppa in mål i numerärt underläge. Det stannade vid 465 minuter och 30 sekunder (sju hela matcher, 45 minuter och 30 sekunder) innan den imponerande bedriften fick sitt slut. Möjligen hade tiden blivit ännu längre om spelformens specialist, Jesper Kemi, varit tillgänglig. Många tummar hålls garanterat för att hans skadefrånvaro ska bli kortast möjlig.

– Vi vet att alla special teams är viktiga i dagens hockey och vi sätter en stolthet i att vara bra i dessa. All kred till grabbarna, men förr eller senare går en puck in, det gjorde den i dag, säger tränaren Viktor Tuurala.

Målet som bröt sviten kom i andra periodens slutminut, innebar 3–0 och sänkte en del av geisten Väsbyspelarna såg långt visat.

"Straffade" av matchinledningen

– Det är en väldigt jämn match, skillnaden är att de smäller dit pucken och det gör inte vi. Vi blir straffade av att vi inte kommer ut starkt första tio minuterna. Sedan gör vi 30 bra, men det var en sådan här match då det inte studsade vår väg, säger Väsbytränaren.

Sista fem minuterna satsade Viktor Tuurala och Nicklas Pettersson på sex utespelare. Belöningen kom, dock för sent för att skapa nerv. Ludvig Wiita-Adamssons reducering följdes i stället av ett sista mål i tomt Väsbymål.

På fredag reser Väsbytruppen till Umeå där man mellanlandar innan vidare färd till Boden för den första av två matcher i Norrbotten. På söndagen väntar Kalix.

– Killarna har sett fram mot allettan och det ska bli kul att komma i väg. Det är en bra helg för lagkänslan, säger Viktor Tuurala.

Inför matchen mot Boden är Väsby serieledare. Per Ledin och kompani har dock spelat två matcher färre och är tabelltvåa.

Väsbys stjärnor

*** Oliver Horrsell

** Rasmus Sörgardt

* Felix Lööv

Stockholm får inte vinter-OS 2026

Nyheter Besked från IOK Idag kom beskedet från IOK vilka som får arrangera vinter-OS och Paralympics 2026.måndag 24/6 18:08
Stockholm Direkt