Vinst. Såhär såg det ut när Brommapojkarna var klara för allsvenskan efter seger mot Dalkurd FF med 1-0 2017. Foto: Mikael Andersson

BP ett steg närmare kvalplats efter vinst

Brommapojkarna vann igår mot Elfsborg och kammade hem tre viktiga poäng i jakten på kvalplatsen till allsvenskan. – Det känns riktigt bra, säger Peter Appelqvist, kommunikatör hos Brommapojkarna.

  • Publicerad 11:40, 6 nov 2018

Brommapojkarnas match mot Elfsborg i Borås var nervkittlande. Hade BP förlorat mot IF Elfsborg och Dalkurd vunnit över Djurgården hade det varit kört för Brommapojkarna i allsvenskan. Men till deras stora glädje blev det precis tvärt om.

Efter underläge i halvtid vändes allt till en seger med 2-1 och BP passerade därmed Dalkurd i tabellen. Vilket betyder att BP har en stor chans att få kvala sig kvar i allsvenskan.

– Vi var svagare i första halvlek och spelade bra i andra halvlek. Nu tog vi hem tre poäng mot Elfsborg och det känns riktigt bra. Nu när vi fick veta att Djurgården vann mot Dalkurd så innebär det ju att vi har ett bra utgångsläge för matchen på söndag mot Trelleborg. Men vi ska göra vårt bästa och hoppas kunna säkra kvalplatsen på egen hand, säger Peter Appelqvist, kommunikatör hos Brommapojkarna.

Söndagen den 11 november är nästa viktiga match. Avspark klockan 15.00 hemma på Grimsta. Vinner Dalkurd mot GIF Sundsvall så måste BP vinna mot Trelleborgs FF. Om Dalkurd inte vinner så är BP klara för kval.

– Det är en viktig match och vi hoppas att hela Västerort sluter upp på Grimsta. Vi andas inte ut förrän allt är klart, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10