Vinst. BP:s damer klara för Elitettan 2019. På bild i rödsvart: Aisha Faiqi och Filippa Wallén. Foto: Örjan Jacobsson

BP:s damer klara för Elitettan 2019

Brommapojkarnas damer vann mot IK Rossö i sista kvalmatchen och går därmed raka vägen till Elitettan 2019.

  • Publicerad 11:04, 22 okt 2018

Kvalmatcherna för Brommapojkarnas damer är avgjorda. Den första matchen spelades mot IK Rössö Uddevalla, en match BP vann med 2-0. I lördags var det dags för en sista avgörande match, denna gång på hemmaplan.

– Jag var så himla nervös, jag satt på helspänn hela tiden men spelarna hade koll på läget.. Direkt efteråt var alla mest lättade men sedan har det bara varit ren glädje, säger Peter Appelquist, kommunikationsansvarig på Brommapojkarna.

Avgörande match för BP:s damer i helgen

Matchen slutade 0-0, men det räckte för att laget skulle gå vidare.

– Vi är jättestolta. Det här är vad tjejerna har jobbat för i ett helt år. Förra året vann man serien, men förlorade i kvalet så det här är verkligen revansch. Det är oerhört imponerande och inspirerande att se.

I lördags kväll firades laget med en festlig middag och ikväll, under herrarnas match, ska laget hyllas ytterligare.

– Vi tog söndagen ledigt så nu ska vi ägna dagen åt att klippa ihop lite filmer och intervjuer med spelarna som ska visas ikväll under herrarnas match, säger Peter Appelquist.

Brommapojkarnas herrar spelar mot IFK Göteborg på Grimsta under måndagskvällen. Avspark klockan 19.00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

Grönblåa förslaget: Sälj Vällingby centrum

Men först ska det utredas Den grönblåa majoriteten vill se över möjligheten att sälja Vällingby centrum. Det framgår i det nya styrets budgetförslag.måndag 19/11 16:43