Kval. BP:s damer är laddade inför kvalmatcherna i oktober. Här är Aisha Faiqi och Filippa Wallén i rödsvart. Foto: Örjan Jacobsson

BP:s damer laddar för kval

Efter BP damernas seger i helgen är de nu klara för kval till Elitettan. – Det känns jättebra. Det ska bli kul att få spela mot en serieledare och mäta sig lite, säger Aisha Faiqi som gjorde sitt första BP-mål i matchen.

  • Publicerad 12:27, 26 sep 2018

Matchen som gjorde Brommapojkarnas damer till serieledare i sin grupp spelades borta mot Sätra. Sätra tog ledningen med en straff i första halvlek, men BP kom igen med mål från debutmålskyttarna Rebecka Lundblad Roth och Aisha Faiqi, och slutligen en nick i mål från Michelle Rojas Flores. Matchen slutade 3-1 till BP och med det är Västerortslaget klart för kval i oktober.

Aisha Faiqi, mittfältare i BP, du gjorde ditt första mål i rödsvart – hur kändes det?

– Det kändes jätteunderbart att äntligen få göra ett mål. Det är alltid en särskild känsla att göra mål. Även om det förstås är kul med alla mål så är det något särskilt med de egna.

Nu väntar kval till Elitettan. Förra året föll BP i kvalet, hur känner du inför i år?

– Jag kom in först för några matchen sedan så jag var inte med i förra årets kval. Men vi har ett bra lag och goda förutsättningar att vinna. Det är andra saker som krävs i Elitettan men vi har jobbat på vårt spel så att vi kan klara oss på den nivån. Men nu ska vi inte jinxa det här.

Hur förbereder ni er inför kvalmatcherna i oktober?

– Vi har inte blickat framåt mot kvalet än. Vi har fortfarande matcher kvar i serien. Men det kommer bli som med alla andra matcher då vi går ut för att vinna. Och om det blir tuffare närkamper så tar vi det.

Kvalet till Elitettan är mot IK Rössö Uddevalla. Helgen 13-14 oktober är det bortamatch och helgen efter är det dags för kvalets andra match på Grimsta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här lajvar hela skolan 1950-talet

Maltesholmsskolan i Hässelby strand firar 60 år Idag har det bockats och nigits i klassrummen på Maltesholmsskolan i Hässelby strand. Skolan firar 60 år i år och har gjort en tidsresa tillbaka till 1950-talet.onsdag 17/10 16:51

I dag börjar stor militärövning i Stockholm

LISTA: Här är samtliga platser i staden där det kommer att skjutas I dag inleds en stor veckolång militärövning på totalt fem olika platser i Stockholm. Hundratals soldater från Livgardet ska under de kommande dagarna att öva på strid i stadsmiljö och lös ammunition...onsdag 17/10 12:19