Flera spelare i BP:s A-lag vittnar om grova bestraffningar, sexism och mobbning. Nu stängs tränaren Luis Pimenta av. Bilden är en genrebild från Grimsta IP. Foto: Karoline Montero Araya

BP:s tränare stängs av efter hård kritik

Förra veckan vittnade flera BP-spelare i Aftonbladet om ett ledarskap byggt på mobbning, bestraffningar och sexism. Nu har Brommapojkarna valt att stänga av tränaren Luis Pimenta tills vidare.

  • Publicerad 12:23, 3 sep 2018

I fredags gick Aftonbladet ut med sin granskning av Brommapojkarnas tränare Luis Pimenta. Flera anonyma spelare i A-laget har berättat för tidningen om tränarens arbetssätt.

Pimenta ska ha rangordnat spelarna, tvingat dem att ranka varandra, kallat dem nedvärderande ord och utsett syndabockar som han bestraffat. När matcher gått dåligt har straffen varit ännu hårdare, enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet.

Kort efter Aftonbladets artikel gick klubben ut och berättade att tränaren nu tar paus tills vidare.

– Laget leds tillsvidare av assisterande tränare, skriver sportchef Daniel Majstorovic på Brommapojkarnas hemsida.

Utredning har startat

Han uppger också att de tar mycket allvarligt på de uppgifter som framkommit.

– Vi vill understryka att den typ av beteende som beskrivs inte är något som föreningen vill bli förknippad med, skriver klubben.

Efter att StockholmDirekt har sökt representanter för Brommapojkarna svarar de via sms att de utreder alla delar just nu och återkommer när de har mer information.

På måndagen släppte Pimenta själv ett uttalande via TT där han mötte kritiken. Han vänder sig emot anklagelserna om rasism, sexism och hårt ledarskap. Han menar att de ord han använt som ansetts sexistiska kan tolkas så "om man verkligen vill det" och att de får en helt annan mening när de direktöversätts till svenska. Pimenta skriver också att jargongen han använder är typisk för alla omklädningsrum inom fotbollen på en högre nivå.

– Jag är säker på att alla, med rätt fakta i handen, kommer få en mer nyanserad och korrekt bild av läget än det finns just nu, skriver han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får Hässelby-Vällingby en egen Oscarsgala

Unga ska göra film om sin vardag Unga mellan 13 och 19 år ska få lära sig att göra film om sin vardag. I samband med Oscarsgalan i Hollywood nästa år rullas röda mattan ut även i Hässelby då filmerna ska visas och prisas.tisdag 20/11 16:25

Skadad man hittad i Barkarby

Har förts till sjukhus En man har hittats skadad vid Barkarby flygfält på tisdagsförmiddagen. Polisen är på plats och mannen har förts till sjukhus.tisdag 20/11 13:17