Lämnar. Daniel Majstorovic lämnar sin roll som sportchef för Brommapojkarna. Foto: Mikael Andersson

Brommapojkarnas sportchef lämnar klubben

Efter veckans avslöjande om Brommapojkarnas tränares arbetsmetoder väljer nu även sportchefen Daniel Majstorovic att lämna.

  • Publicerad 10:39, 7 sep 2018

Tidigare i veckan fick BP:s tränare Luis Pimenta sparken efter att han anklagats för sexism, rasism och mobbing i Aftonbladet. I ett uttalande på Brommapojkarnas hemsida berättar nu klubben att även Majstorovic kliver ner från sin roll som sportchef.

"Brommapojkarna har idag fått Daniel Majstorovics uppsägning i anslutning till den turbulens som den senaste veckan drabbat vår förening. Daniel har därmed valt att ge Brommapojkarna möjligheten att se över sin herrorganisation", skriver de.

Majstorovic själv har också kommenterat valet att lämna klubben.

– Jag vet att spelare och ledare har den kompetens som krävs för att lösa det allsvenska kontraktet. Jag önskar föreningen all lycka under höstens matcher och i framtiden, säger Daniel Majstorovic i ett uttalande på BP:s hemsida.

Letar efter en ny ersättare

Klubbdirektören Henrik Nilsson tackar också Majstorovic för hans arbete i klubben.

– Jag vill tacka Daniel Majstorovic för hans insatser under det gångna året. Han hade ett svårt uppdrag att inför 2018 rekrytera en till stora delar ny trupp och det lyckades han med. Daniel är en professionell person med lång fotbollserfarenhet och har på ett bra sätt utvecklat delar av verksamheten, skriver Henrik Nilsson.

Enligt källor till Aftonbladet har Majstorovic dock inte sagt upp sig, utan fått sparken, något klubben inte kommenterat.

Nu letar klubben efter en ersättare som både kan ta an rollen som tränare och sportchef.

– Vi tittar redan på alternativ till managerrollen och återkommer när en sådan finns att presentera, uppger Henrik Nilsson på hemsidan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Elis från Spånga är Sveriges nya Sune

"Allt med Sune blir så himla mycket drama" Han har läst nästan alla Sune-böcker och sett de tidigare filmerna. Nu axlar 12-årige Elis Gerdt från Solhem rollen som Sune, hela Sveriges mellanstadiefavorit.onsdag 21/11 18:27

Föräldrar: Därför anmäls inte ungdomsbrotten

Enas. Äppelvikens Päron vill samla föräldrar över skolgränserna Oron för ungdomsbrotten breder ut sig över hela Bromma men få vågar anmäla. Nu vill föräldraföreningen på Äppelviksskolan uppmana föräldrar att börja prata med varandra och visa sig ute på gatorna.onsdag 21/11 16:35