Vinnare. Brottby är klara för division tre. Foto: Sofie Alström

Brottby klara för division tre - efter dramatik

Brottby SK åkte till Enköping i lördags för att säkra seriesegern i division fyra. Vid seger skulle allt vara klart - men nu blev det lite drama i slutet.

  • Publicerad 10:53, 1 okt 2018

Brottby spelade lika mot Fanna BK, och kunde därmed inte jubla direkt vid slutsignalen. Om serietvåan IFK Uppsala vann sin match skulle de i stället behöva kvala.

– De sista fem minuterna visste jag att motståndarna de mötte ledde med 1-0. Jag var inte så jättenervös, jag hade en positiv känsla att det här skulle gå vägen, säger tränaren Navid Haque.

– Annars tänkte jag "vinner vi inte nu, får vi koncentrera oss på kvalet nästa vecka".

Till slut stod det i alla fall klart att Brottby tagit hem segern - och därmed är klara för division tre.

– Då blev det en lättnad, "fan vad skönt, vi tog hem segern i år igen". Nu får vi spela division tre, vilket är kul för föreningen. Vi har aldrig spelat så högt, det var första gången vi spelade division fyra, säger Navid Haque.

Skrev historia - igen

Förra året vann Brottby SK division fem, och gick upp till division fyra. Att de skulle klättra vidare direkt var det ingen som trodde.

– Nej, men vi trodde nog att vi skulle kunna komma ganska bra, för Kåre klarade sig ganska bra och de gick upp året innan, säger Torbjörn Wiik, lagledare.

– Det är ganska snyggt jobbat, rakt igenom hela fyran. När vi för sju, åtta år sedan vann sexan och gick upp till femman, det var det största som hänt fotbollen i Brottby.

Torbjörn Wiik beskriver upplösningen som löjligt spännande.

– Det var sanslöst. Vi stod mitt på planen och hade telefonkontakt och fick reda på att det blev oavgjort för Uppsala.

Vad tror du att det betyder för orten Brottby?

– Huspriserna kommer stiga, skämt å sido. Men ihop med den här stora Norrköpingsmatchen som satte Brottby på kartan skapar framgångarna en stolthet i bygden.

– Det är säkert lättare att få flera ungdomar till Brottby SK. Det gäller att utnyttja sådana här möjligheter också, de kommer inte helt gratis.

Enligt Navid Haque är nu målet att hålla Brottby SK kvar i division tre.

– Att gå upp från fyran till trean är ett ganska stort steg. Nivån är stor mellan divisionerna. Tre lag åker ut, så det är en svår division att hålla sig kvar i som nykomling. Det kommer inte bli lätt, säger han.

– Vi behöver lite nytt folk in i truppen som vi kan bygga vidare på. Jag har själv spelat på den nivån men det blir nytt för mig som tränare. Det blir mycket mer taktiskt, det är skillnad. Men det är något jag också får lära mig.

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt