Ska vinna. Tränaren Navid Haque och hans Brottby är så nära division tre. Foto: Erik Bolling

Brottby SK en match från att skriva historia - igen

I morgon väntar sista seriematchen i division fyra för Brottby SK:s herrlag som har avgörandet i egna händer. Vid vinst är de klara för division tre - och skriver då historia för klubben.

  • Publicerad 16:28, 28 sep 2018

Om Brottby vinner mot Fanna BK i morgon, lördag, är klubben klara för spel i division tre nästa år.

– Om vi förlorar krävs det att IFK Uppsala förlorar men jag räknar med att de vinner sin match. Så vi måste vinna i morgon, så är det, säger tränaren Navid Haque.

Vinner Uppsala samtidigt som Brottby förlorar blir det istället kval för att ta sig till division tre.

– Den vill vi undvika. Men alla spelare vet hur det ser ut i tabellen och vet vad som gör att vi vinner serien. Jag tror alla är väldigt taggade inför matchen, säger Navid Haque.

– Det spelar ingen roll hur vi vinner eller med vad, vi ska bara vinna. Vi måste kämpa. På papper är vi det bättre laget, det gäller att alla killar är i sin a-game i morgon.

Flyttat träningen

Under veckan har laget flyttat träningarna från Össeby till Vallentuna IP, för att träna på gräs.

– De vi möter har flyttat matchen till deras gräsplan. De vet om att vi inte gjort så bra resultat på gräs, så de har gjort det med flit, säger Navid Haque.

Redan för två veckor sedan kunde Brottby vunnit serien, om de vunnit över tvåan IFK Uppsala. Den matchen slutade 5-0 till Uppsala.

– Det var väl nerver och respekt mot motståndarna, de som ligger tvåa är riktigt duktiga. Förra helgen vann vi med 9-0, folk ville visa att vi inte är så dåliga som 5-0 säger. Den segern var viktig för självförtroendet.

Förra året vann ni division fem, nu är ni så nära att vinna serien och gå upp till division tre, vad säger du om det?

– Den prestationen är bra, det är riktigt bra gjort. Vi är ingen stor klubb, vi har i stort sett samma lag, vi bara kör på.

– Får man upp motivationen på grabbarna kan man göra det mesta. Går vi rakt upp är det ganska stort för klubben. Det är första året någonsin för klubben i division fyra, det blir rekord på rekord.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hon tar över efter Reichenberg

Nyheter Beslutet taget Moderaterna gjorde ett historiskt dåligt val i Danderyd, där de tappade tio procentenheter i kommunvalet. Nu tar ett nytt namn över som kommunstyrelsens ordförande.fredag 19/10 10:09

Täbybor efter bilbränderna

Nyheter "Har tänkt att det inte ska kunna hända här" Bilbränder två nätter i rad, det är något som sticker ut enligt polisen i Täby. Kommunen har varit förskonad från just bilbränder – och nu oroas en del Täbybor av utvecklingen.torsdag 18/10 16:33