Ska vinna. Tränaren Navid Haque och hans Brottby är så nära division tre. Foto: Erik Bolling

Brottby SK en match från att skriva historia - igen

I morgon väntar sista seriematchen i division fyra för Brottby SK:s herrlag som har avgörandet i egna händer. Vid vinst är de klara för division tre - och skriver då historia för klubben.

  • Publicerad 16:28, 28 sep 2018

Om Brottby vinner mot Fanna BK i morgon, lördag, är klubben klara för spel i division tre nästa år.

– Om vi förlorar krävs det att IFK Uppsala förlorar men jag räknar med att de vinner sin match. Så vi måste vinna i morgon, så är det, säger tränaren Navid Haque.

Vinner Uppsala samtidigt som Brottby förlorar blir det istället kval för att ta sig till division tre.

– Den vill vi undvika. Men alla spelare vet hur det ser ut i tabellen och vet vad som gör att vi vinner serien. Jag tror alla är väldigt taggade inför matchen, säger Navid Haque.

– Det spelar ingen roll hur vi vinner eller med vad, vi ska bara vinna. Vi måste kämpa. På papper är vi det bättre laget, det gäller att alla killar är i sin a-game i morgon.

Flyttat träningen

Under veckan har laget flyttat träningarna från Össeby till Vallentuna IP, för att träna på gräs.

– De vi möter har flyttat matchen till deras gräsplan. De vet om att vi inte gjort så bra resultat på gräs, så de har gjort det med flit, säger Navid Haque.

Redan för två veckor sedan kunde Brottby vunnit serien, om de vunnit över tvåan IFK Uppsala. Den matchen slutade 5-0 till Uppsala.

– Det var väl nerver och respekt mot motståndarna, de som ligger tvåa är riktigt duktiga. Förra helgen vann vi med 9-0, folk ville visa att vi inte är så dåliga som 5-0 säger. Den segern var viktig för självförtroendet.

Förra året vann ni division fem, nu är ni så nära att vinna serien och gå upp till division tre, vad säger du om det?

– Den prestationen är bra, det är riktigt bra gjort. Vi är ingen stor klubb, vi har i stort sett samma lag, vi bara kör på.

– Får man upp motivationen på grabbarna kan man göra det mesta. Går vi rakt upp är det ganska stort för klubben. Det är första året någonsin för klubben i division fyra, det blir rekord på rekord.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Flera hushåll i Gribbylund saknar ström

Nyheter "Kan dröja två till tre timmar innan strömmen är tillbaka" 170 hushåll i Gribbylund i Täby saknar ström efter ett större strömavbrott i kommunen.tisdag 19/2 14:10

De gör journalistik om livet i Täbys skolkorridorer

Nyheter Eleverna satsar på hyperlokala nyheter Redaktionen på Åva gymnasiums skoltidning satsar på lokala historier och gemenskap mellan klasser. Nu vill de vinna pris för sin journalistik – igen.tisdag 19/2 11:54