Vinnare. Brottby slog ut Haninge ur Svenska cupen. Foto: Christoffer Gusfors Nordenstad

Brottby skrällvann - vidare i Svenska cupen

Brottby SK slog i underläge i Svenska cupen och vann mot division 2-laget IFK Haninge. Nu väntar fortsatt spel i cupen.

  • Publicerad 22:18, 29 maj 2018

Brottby SK tog ikväll emot IFK Haninge i Svenska cupen.

Brottby, som spelar i division 4, förväntades få en svår match mot serieledande division 2-laget Haninge. Men Vallentunalaget vann matchen med 4-2.

– Vad ska man säga, lite halvt overklig. Vi möter ett lag som leder sin division 2-serie. Jag hade sagt till grabbarna att vi skulle spela vårt spel och när matchen är slut ska vi vara nöjda med vad vi presterat, säger tränaren Navid Haque.

– Jag trodde aldrig vi skulle ta hem den här matchen. Stor eloge till alla spelare, de sprang mycket idag.

Vad gjorde att ni vann idag?

– Vi vågade spela. Jag tror vi chockade Haninge lite genom att våga hålla i bollen. Vi spelar fotboll, det tror jag inte de var helt hundra på att vi skulle göra, säger Navid Haque.

I och med segern går Brottby SK nu vidare till omgång 2 i Svenska cupen, där man får möta något av de 32 lagen i Allsvenskan eller Superettan.

– Det är det största som hänt inom Brottby SK någonsin. Det betyder hur mycket som helst för klubben. Tänk om det är Hammarby eller AIK vi får möta, då blir det hur mycket uppmärksamhet som helst, säger Brottbys lagledare Torbjörn Wiik.

– Det känns jättekul, det kommer bli en stor upplevelse för alla spelare som får spela den matchen, säger Navid Haque.

Brottby spelar sin nästa match på söndag, mot IFK Uppsala på hemmaplan klockan 18.00 i Division 4. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KD Danderyd tvingas ta ner valaffischer

Nyheter Formuleringen som fick partiledningen att ingripa Kristdemokraterna i Danderyd har fått plocka ner sina valaffischer med budskapet "Migranttak!" efter kritik från den egna partiledningen. Men Håkan Johanson, KD Danderyd, ångrar ingenting. "Vi tar...torsdag 16/8 10:58

Olycka i Vallentuna - personbil och lastbil inblandade

Nyheter "Ganska hårt trafikerad" En olycka med en personbil och lastbil skedde på onsdagseftermiddagen. En person är förd till sjukhus och bärgare har begärts till platsen.onsdag 15/8 17:06