Foto: Göran Fagerström

BSK tog revansch och vann första cuptiteln

BSK:s damer kan nu titulera sig som Victoria cup-mästare för första gången. På onsdagskvällen utklassade de Boo FF med 5-1 och tog därmed revansch för fjolårets finaltorsk.

  • Publicerad 10:20, 14 sep 2017

Det är alltid roligt att vinna fotbollsmatcher

Sedan 1978 har Victoria cup spelats i Stockholm och är en sorts distriktsmästerskap för regionen. BSK har inte tagit någon titel tidigare. Förra året var BSK i final, men då blev Tyresö för starka.

Men denna gång gick det vägen.

På ett regnigt Bipen kunde Bollstanäs besegra Boo FF. Och det med stora siffror. Nackagänget spelar även dem i division 1, fast i en annan geografisk upplaga.

I paus ledde BSK med 3-0, efter mål av Ida Hedstad och två påsar av stekheta Malin Elsilä Engdahl.

I den andra halvleken bevakade BSK sin ledning och med kvarten kvar kom spiken i kistan. Ida Hedstad gjorde då sitt andra i matchen och punkterade matchen fullständigt. Nacka reducerade visserligen på straff, men i slutminuterna gjorde Maja Wiklander 5-1, vilket blev slutresultatet. BSK:s damer tog därmed revansch på fjolåret och tog nu sin första cuptitel.

– Det är alltid roligt att vinna fotbollsmatcher, säger huvudtränaren Karl Fremdling till stff.se och fortsätter:

– Det var en väldigt bra fotbollsmatch där båda lagen har ett liknande spel med kontrollerat passningsspel. Det som avgjorde var att vi var vassare den sista tredjedelen, skapade fler chanser och var effektivare

Anfallsduons fyra mål i finalen gladde den gode Fremdling.

– Jag vill egentligen inte framhålla någon spelare före någon annan, men Ida Hedstad och Malin Elsilä Engdahl har ju en avgörande roll och gör det som är viktigt i fotboll, att göra mål. Men alla ska ha heder för insatsen, säger Fremdling.

Nästa match för cupvinnarna spelas på lördag. Då kommer Enskede IK på besök. BSK ligger tvåa i division 1 norra Svealand efter 19 omgångar. Men fortfarande leder Ljusdal serien med fem pinnar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Midsommarkaramell från VIK – SHL-meriterad forward klar

Sport Johannes Nilsson, som spelat nio matcher i SSL, är klar för Väsby IK HK. Den 23-åriga forwarden kommer närmast från Östersund och har 99 hockeyettan-matcher i benen.fredag 22/6 8:00