JUMBO. BSK:s damer slutar sist i division 2 och åker ur. Foto: Sebastian Nummijärvi

BSK:s damer åker ur division 2

Division 2-epoken är nu över för Bollstanäs SK. Efter en motig säsong åker handbollsdamerna ur och får börja om i trean. Något som ses ändå ses som något bra för laget.

  • Publicerad 10:30, 15 mar 2019

Det blev visserligen en okej start i serien, men framåt vintern hopades problemen. Kring november kulminerade bekymren då tränaren Matz Duvström hoppade av och likaså tio spelare.

BSK tog då in Hampus Sörensen som coach och lyckades få in tio nya spelare. De flesta hade spelat i klubben tidigare.

Dock kunde inte degraderingen förhindras. Bollstanäs handbollsdamer har inte tagit poäng sedan omgång 5 i oktober och nyligen stod det klart att de åker ur division 2.

– Vi hade ju ett helt nykomponerat lag så man kunde inte förvänta sig för mycket. Målet var ju att hänga kvar och jag tycker ändå vi gjort stora framsteg sedan jag kom in, säger tränaren Hampus Sörensen.

BSK har gjort några bra insatser, men inte riktigt räckt till.

– Jag tycker vi gjort flera bra matcher, bland annat Lidingö hemma. Hade vi haft full bänk så hade vi nog kunnat ta poäng, vilket känns lite synd nu. Vårt enkla spel, med mera fart på niometer, har sett bra ut men inte gett några poäng tyvärr.

Positivt med nystart

Sörensen kan stanna som coach om laget och BSK vill det och han ser positivt på en omstart i division 3.

– Ja, jag är ändå positiv och vi ska ha ett lag även 2019/20. Vi får en bra möjlighet att bygga från grunden och förhoppningsvis spela lite enklare matcher och då bygga upp självförtroendet.

– Framtiden är ljus och jag ser potentialen. Vi jobbar på att få in fler spelare till laget och kommer jobba mycket med att spelarna lär känna varandra bättre vid sidan av plan. Det har det inte funnits tid för nu.  

En omgång återstår av serien men Bollstanäs blir oavsett sist.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Brand rasar i Grimstaskolan i Upplands Väsby

Nyheter Misstänks vara anlagd – ska ha startat i fläktrummet Det brinner kraftigt i Grimstaskolan i Upplands Väsby. Enligt uppgift har räddningstjänsten fyra stationer och 30-35 brandmän på plats för att bekämpa branden, som misstänks vara anlagd.söndag 24/3 19:58

Väsbyrappare tvåa i Parallell Mello

Nyheter Hallå där... ...rapparen Patrick "Putte" Skoglöv, 29, från Odenslunda i Upplands Väsby, som kom tvåa med låten "Fri" i musiktävlingen Parallell Mello. Hur känns det?lördag 23/3 13:00