Foto: Michael Folmer

Calle Åsell lämnar allsvenska IK Pantern

Efter två raka säsonger i Malmöklubben IK Pantern lämnar nu Calle Åsell klubben. På torsdagen stod det klart att Väsbysonen och två andra lagkamrater inte blir kvar 2019/20.

  • Publicerad 15:30, 14 mar 2019

Efter en SHL-säsong i Örebro samt två allsvenska säsonger i Timrå och AIK vände hemmasonen Carl Åsell hem till moderklubben inför 2016/17. Väl i Väsby blev det succé och tillsammans med bland annat Fredrik Forsberg, "Lubo" Fetkovic och Fredrik Falk bidrog han till att ta klubben gjorde bra ifrån sig i allettan.

Hans 29 poäng då gjorde att Västervik fick upp ögonen för forwarden och i februari värvade smålänningarna över honom till deras sluttamp i allsvenskan. Efter 13 matcher där valde Åsell att skriva på för IK Pantern i allsvenskan till 2017/18.

Fem poäng 2018/19

I Malmöklubben blev det sedan, på grund av skador, bara 18 matcher. Denna säsong blev det desto fler – 45 stycken – men han var ofta förpassad till fjärdelinan. Totalt blev det fem poäng (1+4) för tabellelvan från Skåne denna säsong.

På torsdagen kom beskedet att Calle, och två andra spelare, inte blir kvar i klubben. Vart 25-åringen nu tar vägen är inte officiellt/klart.

Totalt har Calle Åsell gjort 173 allsvenska matcher.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Stark slutspurt grejade nytt kontrakt

Sport Grimsta AIK kvar i division 2 Det såg lite illa ut inför sluttampen och kvalstrecket var då oroväckande nära. Men Grimsta AIK spelade upp sig rejält mot slutet och klarar division 2-kontraktet med god marginal.fredag 22/3 17:00

Ungdomschefen: "Nav1 en bra plats"

Nyheter Satsar mer på gruppverksamhet som cv- och läxhjälp Den senaste tidens bråk och stök kring stationsområdet i Väsby har väl knappast undgått någon. I diskussionerna förekommer ofta ungdomshuset Nav1 i Messingen, vilket vissa menar drar till sig stökiga...fredag 22/3 11:15