Foto: Michael Folmer

Calle Åsell lämnar allsvenska IK Pantern

Efter två raka säsonger i Malmöklubben IK Pantern lämnar nu Calle Åsell klubben. På torsdagen stod det klart att Väsbysonen och två andra lagkamrater inte blir kvar 2019/20.

  • Publicerad 15:30, 14 mar 2019

Efter en SHL-säsong i Örebro samt två allsvenska säsonger i Timrå och AIK vände hemmasonen Carl Åsell hem till moderklubben inför 2016/17. Väl i Väsby blev det succé och tillsammans med bland annat Fredrik Forsberg, "Lubo" Fetkovic och Fredrik Falk bidrog han till att ta klubben gjorde bra ifrån sig i allettan.

Hans 29 poäng då gjorde att Västervik fick upp ögonen för forwarden och i februari värvade smålänningarna över honom till deras sluttamp i allsvenskan. Efter 13 matcher där valde Åsell att skriva på för IK Pantern i allsvenskan till 2017/18.

Fem poäng 2018/19

I Malmöklubben blev det sedan, på grund av skador, bara 18 matcher. Denna säsong blev det desto fler – 45 stycken – men han var ofta förpassad till fjärdelinan. Totalt blev det fem poäng (1+4) för tabellelvan från Skåne denna säsong.

På torsdagen kom beskedet att Calle, och två andra spelare, inte blir kvar i klubben. Vart 25-åringen nu tar vägen är inte officiellt/klart.

Totalt har Calle Åsell gjort 173 allsvenska matcher.

Brand i garagelänga på Kavallerigatan

Nyheter En lövhög fattade eld - elden kunde begränsas Strax före klockan 13 på måndagen fick räddningstjänsten ett larm om brand i en garagelänga på Kavallerigatan i Upplands Väsby.måndag 20/5 16:55

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10
Stockholm Direkt