Carlsson i form inför JVM i triathlon

Väsbytriathleten Andreas Carlsson har junior-VM som närmaste fokus och näst sista genrep –seniordebuten i Europacupen – gav en 10:e-placering och med det var han "supernöjd".

  • Publicerad 15:00, 13 aug 2019

18-årige Andreas Carlsson, elev på riksidrottsgymnasiet i Motala, kraschade under ungdoms-OS i Buenos Aires förra hösten. Arm- och knäskadorna Väsbykillen ådrog sig kostade ett par månaders grundträning och jämfört med tidigare år inledde han årets tävlingssäsong senare än normalt.

Mycket talar för att han hunnit ifatt. Förra lördagen gjorde han sin seniordebut i Europacupen och resultatet blev över förväntan.

– Topp 20 var målet, säger han med bra klang i rösten.

Han slutade 10:a i deltävlingen som avgjordes i Malmö.

Sparade energi

– Jag är verkligen nöjd. Supernöjd. Jag fick till simningen och kom med i första klungan till cyklingen, vilket är viktigt för att nå en bra placering, säger han.

Han försökte att "spara sig" under de två milen på sadeln och under löpningens fem kilometer höll han ganska konstant sin placering bland de tio bästa.

– Jag blev omsprungen av några, men sprang även om några. Nej, jag var inte nervös inför seniordebuten. Kände ingen press, det var bara inspirerande.

I mål var Andreas bara 37 sekunder efter irländske segraren Constantine Doherty.

Tvåa bland tonåringar

Bara en annan född på 00-talet, fransosen Paul Georgenthum, var snabbare än Andreas Carlsson i Malmö och det bådar gott inför stundande junior-VM i Lausanne sista helgen i augusti. Andreas åker till Schweiz med hög målsättning.

– Målsättningen är en topp 5-placering. Det blir tuff, men jag har kapaciteten att vara med i toppen.

Nästa helg (17 aug) avgörs Sveriges största triathontävling – Ironman Kalmar. Det är ingen uppladdning för Andreas. Han är istället i Riga denna helg. I den lettiska huvudstaden ska han försvara fjolårets andraplats i Europacupen för juniorer.

Därefter väntar uppladdning inför säsongens höjdpunkt.

– Jag ser fram mot JVM, säger Andreas Carlsson.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Så ser förändringarna ut för busstrafiken i Väsby

Nyheter Vissa linjer får nya sträckningar i vintertidtabellen Fler avgångar och några nya busslinjesträckningar. Det blir resultatet för Upplands Väsby när den nya tidtabellen för kollektivtrafik börjar gälla den 15 december.torsdag 5/12 9:00

Man misshandlad och rånad på sin bil i Antuna

Nyheter Flera personer gick till angrepp En man misshandlades av flera personer och rånades på sin bil i Upplands Väsby på onsdagskvällen.torsdag 5/12 9:00

Väsby IK nya serieledare – suddenbesegrade Bajen borta

Sport Två poäng räckte för att klättra om Visby/Roma Väsby övertog i kväll serieledningen i östra hockeyettan men insatsen mot Hammarby var allt annat än en klang och jubelfest. Segerfixare blev Jonathan Rodensjö med två snarlika mål – det andra till...onsdag 4/12 22:40
Stockholm Direkt