TJUGOFEM. Förutom nästan 100 matcher i division 1 har Christian spelat 25 allsvenska matcher. 23 av dessa var med Almtuna, de två sista med AIK. Foto: Anders Ekström

Christian fick tillbaka glädjen i Wings

Ingen SHC-spelare var i närheten av toppen i poängligan i hockeyettan östra, men väl en från Sollentuna. Wingsforwarden Christian Blomqvist kom fyra – men var ändå inte helt nöjd.

  • Publicerad 15:00, 20 dec 2019

Efter ett tufft år i småländska Vimmerby förra säsongen återvände Christian till Wings. Han hade några andra alternativ men valde Märstagänget eftersom han trivdes så väl där 2017/18.

Ett helt rätt val skulle det visa sig. 22-åringen har varit poängkungen i det Wings som överraskat de flesta i höst.

– Eftersom vi var nykomlingar tippade alla oss som sist, men det gav oss istället energi. Att vara underdogs är något vi trivts med, berättar Christian som är uppvuxen några stenkast från Sollentunavallen.

Nykomlingen stred hela vägen in i slutomgången om en allettanplats (fem bästa) men fick nöja sig med en snöplig sjätteplats. Bara två pinnar från allettan.

– Vi ville till allettan och är inte helt nöjda. Det var några matcher i mitten som vi tabbade oss i och tappade onödiga poäng. Men i det stora hela är vi nöjda.

"Precis vad jag behövde"

För högerforwarden innebar hösten efterlängtad speltid och då kom resultaten i form av poäng.

– Jag fick inget förtroende alls i Vimmerby. Så nu när jag fick mycket speltid och förtroende har det gått bra. Det var precis det jag behövde och det var extremt kul att få spela hockey igen. Det har lossnat tycker jag, men det hade kunnat gå ännu bättre. Jag har varit lite ojämn i vissa matcher.

Christian har gjort 29 poäng (10+19) och blev fyra i den totala poängligan i den östra serien.

– Fyra är bra, men jag hade velat bli etta. Men självklart är jag nöjd att vara med där uppe.

Har du höga krav på dig själv?

– Absolut, det har jag alltid haft. Men det är ändå rimliga mål. Jag strävar uppåt hela tiden och vill nå så högt jag kan. Jag är inte missnöjd med mina 29 poäng men heller inte nöjd.

Vill nå playoff bakvägen

Wings kliver nu in i fortsättningsserien där även moderklubben Sollentuna HC spelar. Och nu är tabellsexan inte underdogs längre, menar Christian.

– Vi är laget alla vill slå, så det blir nog tuffare för oss. Samtidigt tycker jag att vi har bra chanser att bli etta och nå playoff den vägen. Det är målet.

Även poängkungen ska steppa upp ett hack till.

– Jag har absolut en nivå till och har mycket mer att hämta. Framför allt vill jag göra fler mål. Det var mest assist under första halvan och nu ska jag skjuta mer och hota mer mot mål. Jag ska absolut steppa upp ytterligare och ska gnugga extra på målskyttet.

Christian Blomqvist

Ålder: 22 år, född 1997.

Uppväxt. Tureberg, nära Sollentunavallen.

Moderklubb: Sollentuna HC.

Andra klubbar: AIK U, DIF U, Almtuna, Wings, Vimmerby, SDE, Linköping U, Blainville-Boisbriand Armada (Kanada).

Meriter: 25 allsvenska matcher, Guld i TV-pucken 2013, 3 landskamper U16, J20-guld 2015 (DIF).

Aktuell: Blev fyra i hockeyettan östras poängliga 2019/20.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Älskade klenoder får nytt andrahandsliv

Nyheter Här går skatter från dödsbon tillbaka till marknaden Vad händer med dina prylar när du dör? Många av oss tycker att vi har för mycket, och när en anhörig går bort blir det många saker att ta hand om. Richard Sjöberg ger gamla prylar nytt liv i sin...fredag 28/2 15:24

Åtal väcks efter misshandeln på Kärleksudden

Nyheter 20-åring misstänks även för barnpornografibrott och rån I dag, fredag, väcks åtal mot den man i 20-årsåldern som har suttit häktad misstänkt för försök till mord ute på Kärleksudden i februari förra året. Han är även misstänkt för en rad andra brott,...fredag 28/2 14:40

Här är tiden är ur led i Sollentuna

Nyheter Flera klagomål till kommunen - som inte är ansvariga för driften. Flera klockor i Sollentuna håller inte rätt tid eller går enligt andra tidszoner. Nu har Sollentunabor klagat till kommunen, men de ansvarar inte för aktuella klockorna.torsdag 27/2 16:30
Stockholm Direkt