”Dags att gå upp i elitserien igen”

Första halvan är avklarad och SIK:s bowlingdamer ligger som väntat i toppen. Nu gäller det att bibehålla formen och sedan vara bäst när det gäller i vårens kval. Efter fem raka allsvenska säsonger anser Sumpan att det är hög tid att återvända till eliten igen.

  • Publicerad 16:42, 22 dec 2017

”Vi ska vara förberedda för kvalet

Sundbybergs bowlingdamer var tydliga. Efter flera
säsonger i näst högsta serien är det denna säsong dags att ta steget upp. Och det har börjat bra. Efter drygt halva serien leder SIK den norra allsvenskan, nio segrar har inkasserats och blott en
förlust.

– Jag tycker vi gjort det bra under hösten och vi är glada över vår form. Vi har tränat bra och har klara mål att sträva mot, berättar spelaren Annika Kilander som dessutom är tillfällig UK (uttagningskommitté).

En spelare lämnade före säsongen, men elitspelaren Amelie Holgersson har ersatt bra. Dessutom kommer Cassandra Persheden nu tillbaka och Viktoria Nilsson har nyligen flyttat upp från Örgryte i Göteborg.

– Vi är faktiskt bättre nu än förra säsongen. Jag tycker vi har en bra bredd och det gör att vi inte är så skadekänsliga och konkurrens är alltid bra för laget, fortsätter Kilander.  

Även om mycket återstår så är målet tydligt: SIK ska tillbaka till elitserien där laget huserat i totalt 31 säsonger.

– Det är dags nu och vi är mogna för det, det är tufft att börja om varje år. Vi åkte ur 2012 och varit i allsvenskan sedan dess och det är lite väl lång tid. Vi ska tillbaka.

För att gå upp måste man först och främst sluta minst topp tre i tabellen. Därefter gäller det att vara som bäst i kvalspelet och just där har SIK misslyckats de senaste åren.

Denna säsong blir det dessutom svårare att ta sig upp, då kvalsystemet ändrats en aning.

– Vi ska vara förberedda för kvalet, då ska vi vara som bäst. Truppen är ung och hungrig överlag och vi har en bra mix.  

SIK ligger etta i norra allsvenskan vid juluppehållet och det är viktigt att hålla sig i topp.

– Det bäst rankade laget från södra och norra allsvenskan får bäst lottning i kvalet. Vi har allt i egna händer och det finns mer att få ut ur laget. Det blir en spännande vår och det som är extra roligt är att vi hela tiden rör oss vidare och framåt, avslutar Kilander.

Härnäst väntar alltså ett par veckors vila från seriespelet. Men många i laget passar på att tävla enskilt under jul och nyår, bland annat i AIK tournament.

Herrlaget ligger tvåa i mellanallsvenskans grupp B. Även de har juluppehåll nu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26