Dags för allettan igen för Väsby IK

Den 29 december inleder Väsby Hockey de 18 omgångarna i södra allettan på bortais mot Visby/Roma. För ett år sedan handlade det om långresor och dubbelmatcher i Norrbotten, den här vintern blir det enkelresor ner i Götaland och då i snitt nio timmar i buss, tur och retur.

  • Publicerad 15:50, 28 dec 2017

Huddinge, Hudiksvall, Visby/Roma och Valbo är för Väsby och Väsbypubliken bekanta lag. Vi i Väsby lät därför Stefan Österberg, expert på intresseorganisationen Hockeyettan, syna söderlagen lite extra. Stefan gjorde för övrigt ett kort gästspel i Väsby 1998, men har bland annat spelat i Blekingeklubben Olofström.

Kallinge/Ronneby IF

Tabellplacering i höst: 1:a i HE S.

Kommentar: ”Har överraskat. Ofta med i toppen och har tagit ytterligare ett kliv. Olika kedjor kliver fram i ett jämnt lag. Är ett av tre favoritlag till seriesegern, men jag håller söderserien för att vara lite sämre än tidigare år.”

Spelare som sticker ut: ”Målvakten Oscar Malm och poänggöraren Alexander Lunsjö.”

-

Kristianstads IK

Tabellplacering i höst: 2:a i HE S.

Kommentar: ”Visste att de skulle gå till allettan och har åkt runt på en skridsko och sparat krut. Hade skadebekymmer i säsongsinledningen. Här finns definitivt potential, men det är inte bara att trycka på en knapp. Lite instabila bakåt.”

Spelare som sticker ut: ”Offensiva backarna Acke Ringström och Fredrik Lindblom.”

-

Nybro Vikings

Tabellplacering i höst: 3:a i HE S.

Kommentar: ”Tog de viktiga poängen och föll aldrig igenom. Jäkligt stabila, liksom Kallinge men ändå svårbedömda. Jag tror att de behöver lyfta för att störa på allvar och placerar dem i spannet 3–6. Det känns realistiskt.

Spelare som sticker ut: ”Fabian Ilestedt har avgjort flera matcher och imponerar i straffläggningar.”

-

Vimmerby HC

Tabellplacering i höst: 4:a i HE S.

Kommentar: ”Bra på hemmaplan, men ett bottenlag som jag inte ser kan rå på de bästa. lagen. Har lånat ut en av sina bättre backar, Petter Runström, till Oskarshamn. Vimmerby har en mindre rink, jag tror inte att det hjälper laget tillräckligt.”

Spelare som sticker ut: ”Jesper Kokkonen och Markus Modigs gör poäng.”

-

HC Dalen

Tabellplacering i höst: 5:a i HE S.

Kommentar: ”Dalen har södra hockeyettans bästa målvakt i Anton Svensson. Är tillsammans med Valbo laget som får det svårast. Överraskning att de gått till allettan och Dalen kan vinna enstaka matcher. Gör det jättebra om de når play off.”

Spelare som sticker ut: ”Anton Svensson och matchvinnaren Daniel Håkansson, även han giftig på straffar.”

-

Huddinge IK

Tabellplacering i höst: 1:a i HE Ö.

Kommentar: ”Seriens favorit. Välkomponerat lag med både spets och bredd. Svåra att överlista, ändå ser jag målvaktssidan som ett frågetecken. Jag ser inget som fäller dem, det handlar om Huddinge, Kallinge och Kristianstad i toppen.”

Spelare som sticker ut: ”Flera, men backen Adam Hansen måste nämnas. Måns Krüger.”

-

Hudiksvall

Tabellplacering i höst: 2:a i HE Ö.

Kommentar: ”Jag trodde på lite mer sett till spelarna de har. En förklaring kan vara klubbens struliga försäsong där de inte kunde vara i egna hallen. Nu har de haft skadebekymmer på slutet, det ger ett frågetecken. Långa resor kan påverka.”

Spelare som sticker ut: ”Magnus Åkerlund östra hockeyettans bästa målvakt. Christoffer Persson och såklart Patrik Elfsberg.”

-

Visby/Roma

Tabellplacering i höst: 3:a i HE Ö.

Kommentar: ”Svårbedömda. Kan bli trea men också sexa. Har överraskat mig en aning. Behöver fler spelare som producerar poäng. Målvakten Sammy Gustafsson är klart viktigaste spelaren och det är i sig en liten svaghet.

Spelare som sticker ut: ”Carl Ericson, Markus Kinisjärvi, Mikael Adamsson.”

-

Väsby Hockey

Tabellplacering i höst: 4:a o HE Ö.

Kommentar: ”Riktigt rolig outsider och på papperet ett bra lag. Kan slå alla, men inte helt stabila i matcherna. Orkar de hålla i i 60 minuter blir det bra, jag tror mer på Väsby än Vimmerby och placerar dem strax efter Visby och Nybro.

Spelare som sticker ut: ”Jag gillar Linus Ryttar och backen Robin Karlsson. Felix Fjällkeborn och Andreas Maier.

-

Valbo HC

Tabellplacering i höst: 5:a i HE Ö.

Kommentar: ”Har ingen press på sig. Det är ett ungt och hungrigt lag, men Inte ens de själva räknar med framgång. Har två bra femmor, bakom dessa är det tunt. Jag bedömer att Valbo får se och lära. I grundserien tog de endast tre poäng mot övriga lag från östra.

Spelare som sticker ut: Otto Bäcklin, mv. David Westlund och omskolade backen Nicklas Strid.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

"Grunden för ditt liv skapas här"

Nyheter Margareta Hamark, överst på Liberalernas valsedel i Väsby I september är det val. Vi har intervjuat alla partiers förstanamn för att veta mer om dem som politiker – och som privatpersoner. Margareta Hamark, Liberalerna, träffar vi på Väsbys skolas skolgård.onsdag 18/7 8:59

Frias för dubbelmord i Väsby

Nyheter Den man som stod åtalad för dubbelmordet i november ifjol frias helt av tingsrätten. Detta då det inte gått att styrka att det var han som mördat de två männen.tisdag 17/7 11:45