FORMSTARKA. SVK och Staffan Blomgren vann ”genrepet” inför GP med 3-0 mot Tierp och har en bra känsla i laget inför helgens GP. Foto: Anders Ekström

Dags för första GP:et på sju år för SVK

För första gången sedan 2011 är Sollentuna VK:s herrlag med i Grand Prix. Formstarka SVK siktar på att nå långt i den prestigefyllda tävlingen i Uppsala.

  • Publicerad 07:09, 12 jan 2018

”Vi går in för att vinna

Nu i helgen gör landets fyra bästa dam- och herrlag upp om guldet i Grand Prix i Fyrishov, Uppsala. Det är första gången Sollentuna VK är med i GP, som liknas vid ett svenska cupen, sedan 2010/2011.

– Det känns fantastiskt då det är ett mål vi har kämpat mot i många år. Vi har alltid siktat på att nå dit, och nu har vi gjort det, säger Staffan Blomgren, Sollentuna VK:s lagkapten.

På lördag spelas första matchen och de möter Hylte/Halmstad. Senast lagen möttes var innan juluppehållet, då tog Sollentuna hem segern (3-0). Vinnaren går till final och förlorarna spelar bronsmatch. SVK är positivt inställda inför GP.

– Vi går in för att vinna. Vad som helst kan hända. Med den prestation vi gjort hittills så har vi chans att vinna. En seger skulle vara ett kvitto på det vi åstadkommit under säsongen och allt arbete vi lagt ner under tidigare år.

Staffan har spelat i Sollentuna VK i större delen av sin karriär. Med fem år i a-laget hoppas han kunna bidra med ett lugn på planen under helgens matcher.

– Vissa spelare har inte erfarenhet av den här typen av matcher. Jag hoppas de kan se mig som ett mentalt stöd när det blir nervöst eller tungt.

Den största bidragande faktorn till vinterns framgång framgångarna tror lagkaptenen att den nya coachen Lauri Hakala är. Han rekryterades sommaren 2017 och har fått stort förtroende av både laget och ledarna.

– Han har ett internationellt tänk och han har främst bidragit med struktur. Vi har fått tydligare regler för hur vi ska hantera och reagera i olika situationer.

I år har landslagsspelaren Staffan verkligen etablerat sig som en av de bästa på hans position som vänsterspiker i elitserien. Han beskriver även den här säsongen som en av hans bästa.

– Jag är väldigt nöjd hittills. Men även om jag är nöjd så finns det självklart alltid saker att jobba på. Sen är det extra kul att det gått bra för hela laget.

I söndags vann tabellfyran Sollentuna VK mot Tierp med 3–0 (25–22, 26–24, 25–10). Enligt Staffan märkte han på båda lagen att det var första matchen efter juluppehållet.

– Vi gjorde ett antal misstag som inte är karaktäristiska för laget. Under sista setet gick det bättre och vi gjorde inte ett enda misstag.

Damlaget i SVK förlorade årets första match mot Lindesberg med 0–3 och ligger nia i elitserien.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Resenärer upprörda i pendelkaoset

Nyheter Pendeltågsstationerna Odenplan och Stockholm City är avstängda sedan i morse, något som upprört resenärer hela förmiddagen. På Södra station i Stockholm är stämningen blandad.fredag 13/7 14:32

Parkeringskunder kan ha lurats

Nyheter Någon har satt upp falska skyltar där parkeringskunder uppmanas att swisha avgiften – till ett nummer som går någon helt annanstans.fredag 13/7 14:23

DO: Kommunen uppfyller inte lagkrav

Nyheter Sollentuna kommun får bakläxa på sitt arbete mot diskriminering. En utredning inleddes av DO efter en rasistisk hemläxa.fredag 13/7 10:10