Dags för slutspel igen för guldtörstande Lindahl

Futsalgänget Lindahl FF siktar återigen på att ta guldet, i så fall lagets tredje i rad. I helgen börjar säsongens slutspel, men där finns en svår nöt att knäcka redan i kvarten.

  • Publicerad 15:00, 9 feb 2018

Det blir en ruggigt tuff kvartsfinal mot "old-stars" Umeå

Lindahl FF, som till hälften består av BSK:are (nuvarande och före detta), är nu framme i slutspel igen. Laget har varit extremt framgångsrikt sedan de startade och har vunnit två raka guld på lika många försök.

LFF vann alla sina gruppspelsmatcher i RFL norra Svealand. Alla åtta kamperna slutade med seger och målkvoten slutade på imponerande 109-12. Mot Avesta blev det 3-0 och mot Sätra 4-3, övriga sex matcher var utklassningssegrar.

27-0 mot Märsta säger det mesta.

– Gruppspelet var i största del bara en transportsträcka, men med två stora svåra matcher mot Sätra (11-5, 4-3), säger Benjamin "Benji" Namini, lagets grundare och tränare.

– Vi tog matcherna som förberedelser för vad som komma skall nu, så de är ju ändå givande om man ser det på det sättet.

Nu är laget alltså klara för kvartsfinal – igen. Och där blir det genast lite tuffare. På andra sidan planhalvan återfinns nämligen Umeå, där flera gamla fotbollsstjärnor spelar. Även UFF gick rent i sitt seriespel (RFL södra Norrland),

– Det blir en ruggigt tuff kvartsfinal mot "old-stars" Umeå, som består av spelare från Umeås storhetstid i inledningen av 2000-talet, fortsätter "Benji".

– Vår kvart är i mina ögon den svåraste kvartsfinalen.

I Umeå återfinns bland annat Malin Moström (113 landskamper i fotboll, 6 SM-guld) och Therese Kapstad.

– Det blir nog en rejält underhållande kvartsfinal. Vår trupp känns harmonisk skulle jag säga, vi har full respekt för Umeås profiler. Men vi vet också med oss hur starka vi är just nu.

Är guld målet igen?

– Det är det alltid. Vi ska försvara våra guld, avslutar "Benji".

På söndag, 16.00, spelas kvarten och den avgörs i Täby racketcenter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vecka för krisberedskap

Nyheter Är du förberedd inför en krissituation? Om elen slutar fungera och du inte kan laga mat, använda mobiltelefonen eller betala med kort? Den kommande veckan är det den nationella Krisberedskapsveckan,...fredag 25/5 11:15