Guldvittring. Emelie Dahl, här i en tidigare SM-deltävling, har skaffat sig ett bra läge inför den sista SM-deltävlingen. Foto: Privat

Dahl jagar SM-guldet i sista tävlingen

Emelie Dahl har guldläge inför den sista SM-deltävlingen i motocross.

  • Publicerad 07:15, 13 sep 2019

Jag har varit lite krasslig i veckan så jag hoppas bli frisk så jag kan ge allt i Tibro.

Emelie Dahl, 22, tog SM-guld i motocross när hon endast var 15 år gammal. Sedan dess har skador ställt till det för henne att upprepa den bedriften.

I år har hon haft en skadefri säsong och har skaffat sig ett guldläge inför den sista SM-deltävlingen som körs i helgen. Det via två heatsegrar på den senaste SM-deltävlingen i Helsingborg förra helgen.

– Det började bra med att jag satte den snabbaste varvtiden på tidskvalet. I första heatet kändes körningen mycket bra och stabil och jag leder från start till mål, säger Emelie Dahl.

Vinst trots fall

Det andra heatet blev tuffare då Mälarötjejen föll i starten.

– I andra heatet går jag omkull i starten efter att en annan förare går omkull framför, så jag kör in i henne och ramlar, säger hon och fortsätter:

– Jag kör i alla fall upp mig till en andraplats och var nära att gå om ettan på sista varvet men jag går in som tvåa. Men på grund av att ettan i andra heatet hoppat på gulflagg så vinner jag även andra heatet och jag tar också ledningen i totalen, säger Emelie Dahl.

Nu återstår bara en SM-deltävling och den avgörs i Tibro i helgen. Emelie Dahl leder med åtta poäng före danskan Sara Andersen inför den avgörande tävlingen och har förutsättningarna klara för sig.

– Jag har varit lite krasslig i veckan så jag hoppas bli frisk så jag kan ge allt i Tibro. Jag leder med åtta poäng så det krävs att jag blir tvåa i bägge heaten för att ta hem segern i SM, säger Emelie Dahl.

Målrik hockeypremiär

Sport Ekerö/Skås ishockeyherrar föll i premiären hemma mot Älta.fredag 4/10 17:15

Ekerö säkrade kontraktet i fyran

Sport Ekerös fotbollsherrar klarade sig kvar i division 4 medan damerna får lämna division 2.torsdag 3/10 11:51