Ett motionslopp för alla åldrar med olika krafter måndagen den första maj. Foto: Danderyds SK

Danderydsloppet vill slå deltagarrekord: "1000 personer skulle vara gränsen"

Den första maj är det återigen dags för klassiska Danderydsloppet. I nuläget har endast runt 100 personer anmält sig och det är en bit kvar till rekordet på 457 deltagare från 2013.

  • Publicerad 13:50, 13 apr 2017

Ifjol var det cirka 400 deltagare som satte på sig löparskorna och sprang Danderydsloppet som går av stapeln varje år den första maj. Hittills i år har endast runt 100 personer anmält sig - men Ludwig Jonsson, nummerlappsansvarig för arrangören Danderyds SK är inte särskilt orolig.

– De allra flesta anmäler sig i sista minuten, alltså samma dag som tävlingen är och den möjligheten finns alltid, säger han.

Nytt för 2017-års lopp är att man har inlett ett samarbete med träningskedjan Friskis och settis som kommer se till att sköta uppvärmningen för alla deltagare.

Klassiska muggen

Precis som tidigare år finns det lopp och klasser för alla åldrar. Ifall man inte orkar springa milen så finns det även en bana på fem kilometer.

– Alla som deltar och går i mål får den klassiska Danderydslopps-muggen, dessutom blir det pokaler till de som slutar topp tre i varje klass.

Deltagarrekordet slogs 2013 då 457 löpare deltog och givetvis är målet att rekordet ska växa.

– 1000 personer skulle vara någon sorts gräns, men vi måste börja med att slå det gamla rekordet. Det här är ju ett breddarrangemang med fokus på motionärer här i Danderyd, säger Ludwig Jonsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiska majoriteten bojkottar debattkväll med Danderydsborna

Nyheter "Signalerar väldigt tydligt" Imorgon tisdag är det debattkväll om framkomlighet och miljö i Danderyd. Samtliga partier är inbjudna men nu väljer politiska majoriteten i Danderyd att bojkotta kvällen.måndag 21/5 12:52