Danderydslirare. Sex spelare från SDE hockey är med i TV-pucken. Foto: Privat

Danderydsspelare klara för prestigefylld turnering

Sex hockeyspelare från Danderydsklubben SDE Hockey är uttagna att representera Stockholm i den årliga turneringen TV-pucken i höst.

  • Publicerad 14:16, 6 sep 2019

Varje år spelas ishockeyturneringen TV-pucken, där landet bästa ungdomsspelare gör upp om vinsten. I år har sex spelare från SDE hockey valts ut att spela i Stockholmslaget.

– Det är väldigt roligt att vi får med så många i truppen, tjejerna är grymma och fantastiska hockeyspelare men också fina förebilder för de yngre spelarna i klubben, säger Anna Sigurd, som är lagledare inom SDE.

I år kommer Stockholmslagets lagkapten från SDE. Det är tredje året i rad som lagkaptenen kommer från Danderydsklubben.

Slutspel i oktober

Förra helgen spelade TV-puckslaget en distriktslagscup. Därefter börjar kvalspelet där vissa distrikt slås ut och så kommer slutspelet i oktober.

– Det är roligt att turneringen för tjejer får mer och mer uppmärksamhet för varje år. Sedan två år tillbaka sänds slutspelsmatcherna i TV, säger Anna Sigurd.

I år är första året som tjejerna spelar i samma turnering och med samma uppglägg som killarna; tidigare hette tävlingen för tjejerna Stålbucklan.

De SDE-tjejer som är uttagna är lagkaptenen Klara Kenttälä, målvakten Emilia Lundkvist och spelarna Astrid Lindeberg, Embla Åberg, Klara Weståker och Ella Planting Bergloo.

I dag är det runt 90 tjejer som är aktiva i klubben.

– Hos oss kan man gå hela vägen. Även om man börjar på hockeyskola kan man stanna tills man är elithockeyspelare, säger Anna Sigurd.

Det här är TV-pucken

TV-pucken startade år 1959 som en ishockeyturnering för killar.

År 2012 startades Stålbucklan, en variant av TV-pucken för tjejer. Sedan i år heter tävlingen TV-pucken för både tjejer och killar.

2019 års slutspel i TV-pucken spelas i Dalarna mellan 31 oktober till 3 november.

Kvartsfinalerna, semifinalerna och finalen visas i SVT.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt