Fotbollsspelaren Danilo Al-Saed kämpar för att ta sig till toppen av fotbollen genom att träna väldigt hårt både med laget Håbo FF och individuellt. Foto: Johan Larpes

Danilo har hittat tryggheten i Håbo

2016 var året som den 17-årige fotbollsspelaren Danilo Al-Saed slog igenom med dunder och brak i division 2 Norra Svealand.

  • Publicerad 10:03, 7 feb 2017

I Spånga åt jag mycket skräpmat, men i Håbo har jag insett att kosten är viktig

Familj och vänner är det som Danilo anser är viktigt. Han har spelat i ett antal klubbar, men det är i Håbo FF som han har hittat rätt.

Danilo Al-Saed, 17, är uppväxt i Håbo och Jakobsberg. Han gick låg- och mellanstadiet i Jakobsberg.

När han skulle börja högstadiet var han trött på att pendla hela tiden därför började han i Futurumskolan, 2 minuter från hans mamma. Idag bor han i Håbo och går andra ring på Fridegårdsgymnasiet och läser sam/beteende. Gymnasiet ligger fem minuter med buss från hans mamma.

– Det är jätteskönt att bo nära skolan, enda problemet med att bo så nära är att jag kommer sent till skolan ibland, säger Danilo.

Fotbollsklubbar

Från att Danilo var 9 år tills att han fyllde 13 spelade han i FC Järfälla. När han hade fyllt 13 byte han till Spånga IS.

När Danilo fyllde 15 flyttade han hem till tryggheten i Håbo för att börja för spela i Håbo FF:s U-19 lag. Efter en säsong i U-19 laget började han få chansen i Håbo FF:s A-lag.

– Ibland kan det vara tufft att möta 80-90 kilos killar, säger Danilo.

När han kom till Håbo FF:s U-19 lag fick han en ung tränare som heter Emil Widström.

– Emil är den tränaren som har betytt mest för mig. Han var min tränare i U-19 laget, men han tränade mig även i A-laget.

Styrkor och svagheter

Danilo är snabb, har bra teknik och är duktig en mot en. Han skulle kunna förbättra avsluten och styrkan. Han tränar fyra gånger i veckan med Håbo och är på gymmet sex dagar i veckan för att förbättra sin styrka.

– Kosten är viktig för mig. I Spånga åt jag mycket skräpmat, men i Håbo har jag insett att kosten är viktig för att lyckas med fotbollen.

Blir Danilo inte fotbollsproffs vill han bli idrottslärare.

Familj och vänner

Danilos familj har betytt mycket för honom. De har alltid följt med och sett hans matcher och de har alltid stöttat honom. Det är hans bror som är hans förebild. Kompisar har också varit viktigt för Danilo och på fritiden brukar han träffa dem.

– När vi träffas brukar vi spela FIFA, säger Danilo.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet