De gör träning tillgängligt för alla

Gymmix Upplands-Bro dansar och tränar in sommaren. Kommunens invånare erbjuds gratis träning ute i sommarkvällen. Bra träning nära dig är konceptet som locka till rörelseglädje.

  • Publicerad 11:09, 4 jul 2017

Vi har haft herrar i loafers och barn som tycker det är jättekul

Gymmix Upplands-Bro har funnits sen 1959 men gick då under namnet Kungsängens gymnastikförening. Föreningen bedriver sin verksamhet i gymnastiksalarna runt om i Kungsängen och Bro.

– Vi hyr lokaler av kommunen och därför kan vi hålla nere våra medlemsavgifter. Det är svårt att slå oss när det gäller avgifterna för att få träna. Ändå har vi tillgång till spinning tillsammans med Upplands-Bro gymnasium, säger instruktören Lillemor Lantz.

Det enda som behövs är en betald terminsavgift. Men när det gäller sommarträningen som Gymmix erbjuder behöver du bara ta dig dit och träna loss.

– Jag skulle säga att det finns flera som kommer till oss för att de inte har råd med dyra gymkort. Stora fördelen med oss är att alla pass är drop-in. Du behöver inte förboka någonting och med det inte heller avboka vid förhinder i vardagspusslet. Vi tar bort mycket press och stress från träningen. Kom som du är och när det passar – väldigt prestigelöst, fortsätter Lantz.

Träna tillsammans utomhus i sommaren - vad gör det med folk?

– Det är både träningen men även det sociala. Många kommer för att umgås också och för att hitta nya vänner. Främst genom passen men också genom att vi arrangerar träningsresor, nu senast till Kroatien. Det är ett mervärde att man kan knyta nya kontakter.

Vilka tränar hos er?

– Både kvinnor och män, unga som gamla. Naturligtvis är det olika beroende på vilket pass. Vi kör gympa, styrkepass och dans som Zumba. För vi vet att dessa drar många personer och ger en allround träning.

Män i loafers är inte omöjligt att skåda under danspassen.

– Dansen är bra för rörelseglädje och konditionsträning. Danspassen är väldigt mysiga. Vi håller till vid Lillsjöbadet när vi kör sommarträningen och där finns folk som grillar och badar. Då är det många av dem som inte kommit för att träna som sluter upp med oss när vi kör igång. Så vi har haft herrar i loafers och barn som tycker det är jättekul, avslutar Lillemor Lantz.

Fakta om Gymmix

Gratis sommarträning för alla! - Vecka 25-29 kör Gymmix pass på måndagar och onsdagar vid Lillsjöns badplats i Kungsängen. Tiden är 19.00-20.00.

En ideell förening som har ca 950 medlemmar som finns både i Kungsängen och i Bro.

Gymmix är som förening en underorganisation till svenska gymnastikförbundet och består av sammanlagt 156 föreningar runt om i Sverige.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på förskola

Det är inte bara barn som vill leka inne på förskolan Nybygget. Fast några vuxna personer kunde inte hantera sin längtan efter leksaker på rätt sätt.söndag 24/6 12:40

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet