De sa att det var över ...

Efter en lång tids smärtsam vardag var Österundatjejen Ida Lundén tvungen att lägga sig på operationsbordet och läkarna ordinerade – inget mer bollspel.

  • Publicerad 13:15, 9 sep 2017

Ida är född i Österunda och gick i skolan i Fjärdhundra. Hon började spela fotboll och handboll vid 6 års ålder och har sedan dess alltid spelat boll och tränat.

– Ja jag har alltid gillat att hålla i gång, att lira handboll och fotboll var ganska naturligt för mig, berättar Ida.

När hon blev lite äldre flyttade hon sina aktiviteter in till Enköping med handboll i EHF och blev värvad till Fanna BK (fotboll), då i division 2, av Danne Björkner.

Det blev en smärtsam tillvaro för Ida som efter en lång tids ryggvärk tvingades upp på operationsbordet och karriären inom bollspel var över, sa läkarna.

– Jag hade diskbråck och klarade inte av smärtan längre helt enkelt, det var olidligt då jag till slut vare sig kunde sitta, ligga eller stå utan smärta.

Den 11 november 2014 var det dags, skalpellen gjorde sitt jobb med Idas rygg och domen föll.

– Operationen gick bra men beskedet/rekommendationen jag fick av läkarna var mindre positiva, de sa att spela fotboll och handboll efter den här operationen var inte att rekommendera.

Ida hittade istället en annan möjlighet som nu visat sig passa henne som handen i handsken – Bikini Fitness. En tävlingsform som kräver massor av en tävlingstjej vad det gäller träning, kost och material.

– Ja, jag hittade ganska omgående vägen till ett annat liv. Under tiden jag körde rehab så fann jag en ny utmaning. Jag hittade gymmet och en personlig tränare i Västerås som gav mig möjligheten att träna och tävla i Bikini Fitness.

Nu gick det fort för bolltjejen att sadla om, ganska omgående stod första tävlingen för dörren och vilken succé.

– Ja det var en helt ny värld och det var så roligt, att jag dessutom lyckades komma tvåa i min första tävling (Tammerpokalen) gav såklart mersmak.

Träningen tog henne tillbaka

Nu lossade det för Ida som kunde återvända till fotbollen, i den takt hon klarade, men hon var tillbaka. Men det var fortsatt fokus på den nya sporten och det kom nya framgångar.

­ Det var en mycket skön känsla när jag konstaterade att all träning och rehab jag lagt ned även tog mig tillbaka till fotbollen som är så kul. Att jag lyckades bli tvåa i min andra tävling (Luciapokalen) var också kul så klart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15