Snabba. Spelet blir snabbare inomhus vilket gör att spelarna måste springa mer. Foto: Privat

De tar trendiga bollsporten till Hässelby

Futsal är en form av inomhusfotboll som växer snabbt i Sverige. Nu ställer Hässelby SK för första gången upp i Svenska fotbollsförbundets futsalserie – som enda lag i Västerort.

  • Publicerad 16:30, 3 jan 2018

Mindre plan med färre spelare, tyngre boll och obegränsade byten. Det är några av skillnaderna mellan utomhusfotboll och futsal, en form av inomhusfotboll. Sporten är relativt ny i Sverige och växer så det knakar. Nu finns en egen sektion i Hässelby SK med lag för pojkar födda 2003-2004 respektive 2005-2006.

– Det blir ett högre tempo så man måste vara snabbare i tanken. Så det är ett bra sätt att träna på tekniken, säger spelaren Denzel Barbosa.

Det är tredje säsongen de kör men nytt för i år är att de är med i Svenska fotbollsförbundets futsalserie, som enda lag från Västerort. Matcherna är två gånger 20 minuter och spelas med en målvakt och fyra utespelare.

– Jag och Thomas Ljung, som båda är föräldratränare i HSK, ville starta lag över åldersgränserna och klubben tyckte att det var en bra idé. Det är ett alternativ till innebandy eller hockey som annars är populära vintersporter i Hässelby, säger tränaren Stefan Nerlich.

Är pilotlag

Än så länge finns det bara lag för killar i klubben. Enligt Stefan Nerlich beror det på att de har funkat lite som pilotlag.

– Men det har kommit många frågor från tjejerna så nästa år kanske det blir ett tjejlag också, säger han.

Spelarna är överens om att tekniken blir bättre inför utomhussäsongen, men det råder delade meningar om vad som är roligast. En sak är i alla fall säker – det blir fler mål inomhus.

– Det beror på att det är en mindre plan. En match vann vi med 16 mål, men runt åtta mål är väl ganska normalt, säger spelaren Alex Nerlich.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26