Debutant vann bälte på proffsgala

Många gör sin boxningsdebut på någon mindre tävling. Felix Abrahamsson gjorde precis tvärtom – och gick sin debutmatch på en stor proffsgala i Danmark. – Riktigt mäktigt, säger Felix som dessutom vann sin match inför storpubliken.

  • Publicerad 17:00, 15 mar 2019

Efter några år som thaiboxare började Felix att boxas hos Antares BK för drygt sex månader sedan. Ett val 22-åringen inte ångrat.

– Det var ett bra val. Det är en liten klubb, men man syns mycket mera då. På en större klubb är man bara en i mängden. Alla hjälps åt och är engagerade i varandra här. Det har gjort att jag kunnat växa fort som boxare, säger Felix Abrahamsson.

Nyligen fick han bevisa sin storhet på match. Och det var en debut att minnas. Felix fick nämligen gå förmatch på en proffsgala – Quaester Fight Night – i danska Ringkøbing.

På läktaren satt mellan 1 000 och 2 000 förväntansfulla åskådare.

– Det var lite nervigt innan, men jag hade tränat bra och kände mig redo. Det var en mäktig känsla att få göra debuten inför så mycket folk.

Vann sin debut

Felix tog kommandot i matchen och sänkte sin danska motståndare (75 kg) i teknisk knock out. Handduken kastades in efter ett rejält leverslag och en serie slag mot ringhörnet.

– Det var den bästa känslan jag varit med om. En riktigt häftig upplevelse att vinna och få gå match där.

Vad är nästa mål?

– Jag ska fortsätta träna hårt för att bli bättre och hoppas få tävla på SM snart. Jag strävar alltid efter att försöka bli bäst.  

Brand i garagelänga på Kavallerigatan

Nyheter En lövhög fattade eld - elden kunde begränsas Strax före klockan 13 på måndagen fick räddningstjänsten ett larm om brand i en garagelänga på Kavallerigatan i Upplands Väsby.måndag 20/5 16:55

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10
Stockholm Direkt