Debutant vann bälte på proffsgala

Många gör sin boxningsdebut på någon mindre tävling. Felix Abrahamsson gjorde precis tvärtom – och gick sin debutmatch på en stor proffsgala i Danmark. – Riktigt mäktigt, säger Felix som dessutom vann sin match inför storpubliken.

  • Publicerad 17:00, 15 mar 2019

Efter några år som thaiboxare började Felix att boxas hos Antares BK för drygt sex månader sedan. Ett val 22-åringen inte ångrat.

– Det var ett bra val. Det är en liten klubb, men man syns mycket mera då. På en större klubb är man bara en i mängden. Alla hjälps åt och är engagerade i varandra här. Det har gjort att jag kunnat växa fort som boxare, säger Felix Abrahamsson.

Nyligen fick han bevisa sin storhet på match. Och det var en debut att minnas. Felix fick nämligen gå förmatch på en proffsgala – Quaester Fight Night – i danska Ringkøbing.

På läktaren satt mellan 1 000 och 2 000 förväntansfulla åskådare.

– Det var lite nervigt innan, men jag hade tränat bra och kände mig redo. Det var en mäktig känsla att få göra debuten inför så mycket folk.

Vann sin debut

Felix tog kommandot i matchen och sänkte sin danska motståndare (75 kg) i teknisk knock out. Handduken kastades in efter ett rejält leverslag och en serie slag mot ringhörnet.

– Det var den bästa känslan jag varit med om. En riktigt häftig upplevelse att vinna och få gå match där.

Vad är nästa mål?

– Jag ska fortsätta träna hårt för att bli bättre och hoppas få tävla på SM snart. Jag strävar alltid efter att försöka bli bäst.  

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Kommunen häver avtal med kritiserat hemtjänstföretag

Nyheter Får en vecka på sig att avsluta verksamheten i Väsby Upplands Väsby kommun häver avtalet med det kritiserade hemtjänstföretaget Enklare Vardag med omedelbar verkan. Sedan kommunen tagit del av dokumentation som tidningarna Arbetet och Kommunalarbetaren...tisdag 19/3 16:51

Stort slagsmål vid stationen

Nyheter 20-tal ungdomar drabbade samman på lördagen I lördags var det åter oroligt kring Väsby station. På eftermiddagen bröt ett stort slagsmål ut med runt 20 ungdomar inblandade. När polisen kom till platsen skingrades ungdomarna.tisdag 19/3 12:08