”Det är bara allettan som gäller för oss”

Halva hockeyettan östra är nu avklarad. Och man kan konstatera att Väsby ligger på precis samma poäng som motsvarande tid ifjol.

  • Publicerad 16:50, 3 nov 2017

”Blir spelarna bättre, blir laget bättre

Elva omgångar har avklarats under hösten och Vilda Väsby har inkasserat 20 pinnar. Det räcker till en femteplats i tabellen så långt. Vid motsvarande tid förra säsongen hade laget lika många poäng, men låg då fyra.

Man ska egentligen inte jämföra säsongerna, men ibland är det svårt att låta bli.

– Om man ska jämföra med förra året ligger vi längre fram i processen. Men vi måste fortfarande bevisa det varje dag för att ta ytterligare steg framåt, berättar Markus Odén som tränar a-laget ihop med Viktor Tuurala.

I vilka moment ligger ni längre fram?

–  Mest kring strukturen i spelet.

Lagutvecklingen går stadigt framåt menar Odén.

–  Vi tar steg varje dag men återigen handlar det om att påminna sig själv varför man håller på med hockey, varför man kommer hit. Många spelare har högre ambitioner än hockeyettan och det handlar om att utvecklas och bli bättre varje dag. Blir spelarna bättre, blir laget bättre.

Även om Väsby ligger på allettanplats just nu har resultaten ändå varit aningen ojämna. Något som förluster mot bland annat båda nykomlingarna, Nyköping och Hanviken, vittnar om.

– Vi har varit lite upp och ner i vissa matcher, berättar forwarden Felix Fjällkeborn och fortsätter:

– Poängen har kommit in men vi kan mera, även om vi såklart är nöjda med att vara över strecket just nu. Det är där vi ska vara även kring jul.

Tränaren Odén håller med sin forward om att prestationerna varierat.

– Självklart vill vi vinna varje match men det spelar ingen roll vilka vi tappar poäng mot. Prestationerna har varierat men vi blir stabilare varje dag. Vi måste ta vara på varje match för att processen ska gå framåt, säger han.

Väsby har under hösten haft ett par skador som spökat, framförallt på den viktiga forwarden Jacob Lundin. Dessutom drabbades laget av två sena avhopp, vilket såklart påverkat truppen.

– Det blev ju lite fel, då vi har planerat att ha 14 forwards. När två spelare lämnade samma vecka, och samtidigt som vi fick skador så blev det kort om folk, säger Odén som tvingats pussla med kedjorna.

Något som sportchef Tärnström rådde bot på den gångna helgen. Egna produkten Pontus Karlsson, 19, flyttar hem till Väsby från Karlskrona och förstärker laget.  

– Jag är en rivig forward som jobbar hårt för laget och jag hoppas att det ska passa in i Väsbys sätt att spela, sa nyförvärvet om övergången.

Truppen ser alltså, efter den gångna helgen, mera ”komplett” ut. Även på skadefronten syns en ljusning och Lundin är på väg tillbaka.

Elva omgångar återstår innan jul och målet är glasklart: nå allettan igen.

– Vi har egentligen inte gjort någonting än, elva omgångar återstår ju av grundserien. Vi ska bygga vidare och vi är absolut inte nöjda. Jag och Viktor vill se ett ännu mer desperat tävlande Väsby, säger Odén.

– Det är bara allettan som gäller för oss, fyller Felix Fjällkeborn i.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vecka för krisberedskap

Nyheter Är du förberedd inför en krissituation? Om elen slutar fungera och du inte kan laga mat, använda mobiltelefonen eller betala med kort? Den kommande veckan är det den nationella Krisberedskapsveckan,...fredag 25/5 11:15