Uchenna Ike. Foto: Anders Ekström

Disciplin ska få Uchenna att prestera bättre

Sollentuna FK har nyligen gjort klart med den pålitliga målskytten Uchenna Ike. Förutom att göra fler mål än 2018 vill han bli bättre på att hålla humöret i schack på plan.

  • Publicerad 17:10, 14 mar 2019

Christer Mattiasson. Foto: Anders Ekström

På division 1-nivå har Uchenna Ike bevisat i flera år att han kan göra mål. Under sina fem säsonger i ettan, för tre klubbar, har nigerianen gjort 36 påsar.

Förra året blev det åtta mål, på 22 matcher, i Carlstad United som spelade i samma serie som SFK. Nu väljer Lagossonen att flytta tillbaka till Stockholm – och har skrivit på för Sollentuna FK.

– Det känns bra att vara tillbaka här och återförenas med Christer, säger Uchenna.

Huvudtränaren Christer Mattiasson och Ike var samtidigt i Valsta Syrianska för ett par år sedan.

– Det är bra att komma till ett ställe där man tror på mig och Christer är en "nice guy" och en bra coach. Han vet vad han vill.

"Göra fler mål än 2018"

Uchenna, 28, beskriver sig som en target-spelare som gillar att hålla i bollen så att medspelarna kan komma upp i banan. Dessutom är han en utpräglad målskytt på den här nivån.

Målsättningen med 2019 är att fortsätta göra mål även för sin nya klubb.

– Jag vill göra det som är bäst för laget och göra fler mål än jag gjorde ifjol. Det var lite upp och ner i Carlstad. Jag vill även ha en bättre disciplin i år på plan.

Två röda

Förra året drog han på sig två röda kort för värmlänningarna. Något han tagit lärdom från till kommande säsong.

– Jag blev alldeles för förbannad fort 2018 och måste kunna hålla "my head straight" mer. Jag hoppas att jag lärt mig av mina misstag och kan göra det bättre i år.

Serien börjar 7 april.

Uchenna Ike

Ålder: 28 år, född 1990

Från: Lagos, Nigeria

Klubbar i Sverige: Valsta Syrianska, Piteå, Vasalund, Carlstad United

Aktuell: Klar för Sollentuna FK

Sportchef Börjeson om nyförvärvet

"Ike har något vi verkligen behöver då han har bra target-egenskaper och kan hålla boll. Dessutom står han för nödvändig rutin då han blir näst äldst i laget. Han skapar en bra balans i vår forwardstrio 2019 tillsammans med Brwa (Pishdari) och Monir (Jelassi)".

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Då invigs nya Malmparken

Nyheter Projektledare berättar om parken: "Det blir en fantastisk stadspark" I juni invigs Malmparken. Då ska en helt ny lekpark, en fotbollsplan, grillplats samt en vattenlek som är ljussatt under kvällarna vara färdig.torsdag 21/3 8:08

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

Nu ska Eriksbergsskolans framtid utredas

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande: "Vi tittar på alla aspekter" I augusti ska framtidsplanerna för Eriksbergsskolan stå klara. Ett alternativ man ska titta närmare på som evakueringsplats, under renoveringsarbetet av skolan, blir Helenelundsskolan.tisdag 19/3 14:25