Röda. Självklart ställde hela Östersunds FK upp på en gemensam lagbild efter att FC Djursholm säkrade kontraktet. Foto: FC Djursholm

Djursholm säkrade kontraktet – tog lagbild med "Sveriges hetaste lag"

I helgen säkrade FC Djursholm nytt kontrakt i division 2. Efter matchen och hemresan från Uppsala fick man även tillfälle att träffa succélaget Östersunds FK som förberedde sig för spel mot Sirius.

  • Publicerad 08:54, 19 sep 2017

I fjol åkte FC Djursholms damlag ur division ett och med en helt ny trupp inför säsongen så lyckades man i lördags säkra kontraktet i division 2 efter att man kryssat mot tabellettan Bälinge, från Uppsala.

– Vi satsar på egna spelare nu, vi tar upp spelarna från de yngre leden, de ska ha en lokal förankring och komma härifrån Danderyd, säger tränaren Jean Balawo.

Endast två spelare är över 20 år och främst består truppen av spelare födda 2000 och 2001.

– Det är väldigt unga tjejer med stor utvecklingspotential. Vår målsättning inför säsongen var att hålla oss kvar och efter sex matcher hade vi noll poäng, så tjejerna har gjort ett jäkla jobb.

Träffade succélaget

När matchen blåsts av var spelarna från FC Djursholm dock inte klara på planen. Precis efter gick nämligen Östersunds FK ut för att träna inför söndagens match mot Uppsala-laget Sirius. Djursholmstränaren Jean Balawo är barndomskompis med Östersundsspelaren Ken Sema och såg till att sina spelare fick träffa Europa League-laget.

– Jag ringde till honom (Ken Sema) och sa att de fick vara beredda på att ställa upp på bilder, så han tog med sig hela laget. De var grymt schyssta och det är väl Sveriges hetaste lag just nu, vad de gör just nu är helt sjukt, säger Jean Balawo.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grannarna hjälps åt att släcka skogsbrand

Nyheter "Spolar med vattenkannor" Just nu hjälper ett antal grannar till att släcka en brand i Torsholma i norra Vallentuna, som pågått sedan igår eftermiddag.måndag 20/8 14:59

Uppdraget: Få unga att rösta

Nyheter "Vi har kämpat så länge" För första gången har Vallentuna kommun anställt särskilda valinspiratörer som ska peppa unga att gå till valurnorna. – Vi vill få folk att rösta, och förstå att demokrati är bättre än diktatur,...måndag 20/8 14:19