Drömmen om superettan lever

Akropolis fick 1–1 (0–1) i första kvalmatchen mot IK Frej. Efteråt var känslorna blandade, inte minst som Nikola Vasic brände en straff på stopptid. – Den stora matchen är på lördag, vi ska ha positiv energi med oss, menade 1–1-nickaren Marcus Haglind-Sangré.

  • Publicerad 00:05, 9 nov 2017

Vi ska hålla huvudet högt efter den här insatsen

Första kvalduellen om en plats i superettan hade det mesta. Frej tog ledningen när matchklockan visade 16.57. Så långt hade Akropolis haft två bra avslut och ytterligare bud på heta målchanser.

Baklängesmålet kom således som en mindre chock och intrycket var att det tog tid innan hemmaspelarna repade sig, delvis beroende på att Täbylaget snabbt skaffade sig tryggare defensiva marginaler.

Vilket förre Frejtränaren Bartosz Grzelak, numera assisterande tränare i AIK, konstaterade i paus:

– Frejspelarna vet hur betydelsefullt mål på bortaplan är, de vill stänga till bakåt.

Med oddsen emot sig gjorde Akropolis en mycket stark andra halvlek. Assisterande tränaren Johan Blomberg var nöjd med energin, men även förgrymmad över hur ofta Frejspelarna tilläts ta till ojusta medel för att få stopp på deras anfall.

– Men, dom är från superettan och rätt bra. Det måste man ge dom.

Trägen vinner sägs det. I 87:e minuten slog Victor Söderström hörnan och nickduellen vann Marcus Haglind-Sangré.

– Jo tack, det var skönt. Frej faller hem, det har en ledning att skydda. Vi skapar möjligheter och har väl bland annat en boll på mållinjen, så kvitteringen kändes väldigt bra.

Det kunde blivit ännu roligare. Alagie Sossehs tröja satt ofta fast i någons hand, enligt Johan Blomberg.

– Till slut gav det en straff, tillägger han.

I 92:a minuten. Olyckligt för Akropolis missade Nikola Vasic möjligheten att ge laget fördel inför returen på lördag.

– Fotboll går undan, säger Marcus Haglind-Sangré. Vi snackade efteråt om hur snabbt det kan vända från ett underläge till att man är besviken över 1–1. Jag tycker att vi ska hålla huvudet högt efter den här insatsen. Och nu vet vi att den stora matchen är på lördag, Självklart krävs det en hel del för att vi ska vinna i Täby, men jag tycker att vi ska ha med oss positiv energi.

Johan Blomberg sammanfattade sin och tränaren Konstantinos Panagopoulos känsla med:

– Vi är nöjda med prestationen. Inte med resultatet.

Förutsättningarna inför returen är att 1–1 innebär förlängning. Vid 0–0 blir Frej kvar i superettan, kryssresultat högre än 1–1 tar Järvalaget till näst högsta serien. Och givet väntar superettan för laget som vinner på Vikingavallen i Täby Kyrkby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.