Foto: Bengt Jörnåker

Drömstart för Helenelund – hemmaslog seriefavoriten

Nystartande HIK bandy fick en smakstart på 2019/20. På ett snöigt Sollentunavallen besegrades seriefavoriten GT/76 med 6–2 (2–1).

  • Publicerad 19:10, 10 nov 2019

Vi kunde inte få en bättre seriestart

Att det är en match med extra laddning såg man direkt. På nästan hela 10-talet har GT och HIK varit stora rivaler.

Kombattanterna har turats om att vara bättre laget och de senaste åren har GT varit i förarsätet och spelat flera raka kval uppåt.

För att göra derbyt än mer laddat så coachade HIK:s nya tränare, Håkan Hult, GT de senaste fem åren. Dessutom har flera spelare i varje lag spelat i det andra laget.

Snön gjorde dessutom att matchen blev extra tight och grinig.

Drömstart för HIK

Och det var HIK som var starkare denna gång och hanterade förutsättningarna bäst. Lunden fick en drömstart då Willy Johansson gjorde 1–0 redan efter en minut. Annars var den första halvleken rätt svårspelad då isen och snön inte möjliggjorde något skönspel.

Överlag var det få målchanser och i halvtid stod det 2–1 till hemmalaget. GT:s kvitterade först på straff innan nye Oscar Gillingham Aukner gjorde 2–1 strax innan paus.

Bättre is i andra

I den andra halvleken, då snön avtog, var det HIK som visade mest klass. Efter ett misstag kunde Jonathan Kuusela slå in 3–1 efter en kvart och strax därpå gjorde Niklas Modig 4–1.

GT kunde därpå reducera och hade en bra period under en stund. Det fanns bud på mer.

Men närmare än så kom söderortarna inte. Via Modigs andra mål (straff) och Philip Åströms 6–2 (via ett mönsteranfall signerat Henrik Svensson) var segern klar.

En drömstart på säsongen.

– Vi kunde inte få en bättre seriestart, säger tränaren Håkan Hult.

– Det var en enkel bandy idag och kanske inte så kul att se för publiken, men med tanke på vädret var vi tvingade att spela så. Det var tight och fysiskt, såsom det blir mot GT och när det är snö.

Varför vinner ni matchen?

– Vi var det laget som kämpade mer, samtidigt som vi inte lade någon energi på domarna. Istället var det fullt fokus på vår egen prestation. Fight i 97 minuter, säger Hult.

– Det var en speciell match för mig och var aningen jobbigt mentalt att hantera. Så detta ger oss mycket självförtroende och energi för fortsättningen. Vi hade tio nya spelare, av 16, så det var viktigt att få med oss ett fint resultat redan från start.

På lördag väntar Köping borta för Lunden. En bortamatch som brukar innebära svårigheter för bandygänget från Norrort.

Foto: Bengt Jörnåker

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Pyntad gran i skogen sprider julkänsla i Sollentuna

Nyheter Hundägaren Gunillas härliga upptäckt under promenaden När Sollentunabon ­Gunilla Puck Ekberg gick på promenad med hunden Ester fick det sig en glad överraskning. Inne i skogen hittade de en pyntad gran.fredag 13/12 16:30

Första besöket i nya Töjnaskolan

Nyheter "Jag trodde inte att det skulle vara så här stort" Om ett halvår öppnar nya Töjnaskolan som kommer att kunna ta emot uppemot 800 elever.fredag 13/12 12:30

"Den blå katedralen" flyttas från Edsvik

Nyheter "Jag börjar bli lite less på den" "Den blå katedralen" flyttas från Stallbacken och får ett nytt hem utanför Oxelösund.torsdag 12/12 16:13
Stockholm Direkt