Dubbelt Sumpan på SM-pallen

SM i curling skulle visa sig bli en intern klubbkamp mellan två Sundbybergslag. I finalen visade team Hasselborg att "gammal är äldst" och knep guldet före klubbkompisarna i Panthera.

  • Publicerad 14:00, 7 jan 2019

Att det skulle bli ett intressant SM mellan flera starka lag visste de flesta på förhand. Båda Sundbyberg curlingklubbs seniorlag hade visat storform 2018/19. OS-vinnarna team Hasselborg hade vunnit en Grand Slam och tagit deras första EM-guld under hösten.

Klubbkamraterna i team Panthera vann nyligen JSM-guld för femte gången i ordningen och dessutom flera andra bra resultat.

Det var med andra ord öppet för en hård duell mellan de båda SCK-lagen och de motsvarade förväntningarna i gruppspelet. Hasselborg vann alla sina fem matcher, medan Panthera bara förlorade mot just lag Hasselborg.

Sjuåring ersatte

Lagets skipper, Anna, var dock sjuk i början av mästerskapet men ersattes av sjuåriga (!) Tilda Knochenhauer, vars mamma Agnes är en av medlemmarna i Lag Hasselborg. 

– Hon gjorde ett mycket bra jobb. Hon fick en av sina stenar i boet, så det var perfekt. Det var en storstilad insats måste jag säga, säger mamma Agnes till SR.

Anna repade sig ju längre SM:et led och i finalen ställdes de mot klubbkamraterna i team Panthera, som besegrade IK Fyris Uppsala i semin.

I finalen var de äldre, och mer rutinerade, team Hasselborg snäppet bättre än sina yngre SCK-kompisar. Avgörandet kom i matchens sjätte omgång där TH ryckte till en 5–2-ledning som de sedan bevakade. Finalen slutade 7–5 och därmed blev Sundbybergs curlingklubb både etta och tvåa på SM.

SM-medaljörerna från SCK

1:a Team Hasselborg
Tilda Knochenhauer, Sofia Mabergs, Agnes Knochenhauer,
Sara McManus, Anna Hasselborg

2:a Team Panthera
Fanny Sjöberg, Almida De Val, Jennie Wåhlin, Isabella Wranå.
Coach: Margaretha Sigfridsson

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här stängs pendeltågen av i påsk

Nyheter Så kan du resa istället Än är det några veckor kvar tills påskharen kommer – men kanske kan det vara tid att börja planera resvägarna. Pendeltågen stängs nämligen av mellan Jakobsberg och Sundbyberg.torsdag 21/3 11:31

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10