Dubbelt Sumpan på SM-pallen

SM i curling skulle visa sig bli en intern klubbkamp mellan två Sundbybergslag. I finalen visade team Hasselborg att "gammal är äldst" och knep guldet före klubbkompisarna i Panthera.

  • Publicerad 14:00, 7 jan 2019

Att det skulle bli ett intressant SM mellan flera starka lag visste de flesta på förhand. Båda Sundbyberg curlingklubbs seniorlag hade visat storform 2018/19. OS-vinnarna team Hasselborg hade vunnit en Grand Slam och tagit deras första EM-guld under hösten.

Klubbkamraterna i team Panthera vann nyligen JSM-guld för femte gången i ordningen och dessutom flera andra bra resultat.

Det var med andra ord öppet för en hård duell mellan de båda SCK-lagen och de motsvarade förväntningarna i gruppspelet. Hasselborg vann alla sina fem matcher, medan Panthera bara förlorade mot just lag Hasselborg.

Sjuåring ersatte

Lagets skipper, Anna, var dock sjuk i början av mästerskapet men ersattes av sjuåriga (!) Tilda Knochenhauer, vars mamma Agnes är en av medlemmarna i Lag Hasselborg. 

– Hon gjorde ett mycket bra jobb. Hon fick en av sina stenar i boet, så det var perfekt. Det var en storstilad insats måste jag säga, säger mamma Agnes till SR.

Anna repade sig ju längre SM:et led och i finalen ställdes de mot klubbkamraterna i team Panthera, som besegrade IK Fyris Uppsala i semin.

I finalen var de äldre, och mer rutinerade, team Hasselborg snäppet bättre än sina yngre SCK-kompisar. Avgörandet kom i matchens sjätte omgång där TH ryckte till en 5–2-ledning som de sedan bevakade. Finalen slutade 7–5 och därmed blev Sundbybergs curlingklubb både etta och tvåa på SM.

SM-medaljörerna från SCK

1:a Team Hasselborg
Tilda Knochenhauer, Sofia Mabergs, Agnes Knochenhauer,
Sara McManus, Anna Hasselborg

2:a Team Panthera
Fanny Sjöberg, Almida De Val, Jennie Wåhlin, Isabella Wranå.
Coach: Margaretha Sigfridsson

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu stängs getingmidjan – så påverkas du

Nyheter ✔Största avstängningen någonsin ✔Ökad trängsel ✔Det här gäller ✔Stopp på röda och gröna linjen framöver Tågspåren mellan Stockholm Central och Stockholms södra stängs av i åtta veckor nu i sommar. Så här planerar SJ, Trafikverket och MTR att lösa trafiken under avstängningen.söndag 23/6 9:30

SBGK:are tog guld i MOS-VM

Sport Sverige vann sitt eget VM Målet var lagguld och så blev fallet. SBGK:arna Rasmus Schedin och Ricard Lockner vann VM-guld i MOS förra veckan i Kungälv.torsdag 20/6 17:00
Stockholm Direkt