Dubbla SM-brons trots snuvan

Efter en trasslig uppladdning åkte Karl Frykmark ner till JSM med låga förväntningar. Men väl på plats i SM-bassängen fick 18-åringen fin utdelning – och knep bland annat två brons.

  • Publicerad 14:00, 8 nov 2017

En envis förkylning har stört uppladdningen hela hösten. Träningen har blivit lidande, även om de senaste veckornas simträning varit okej. Men det i åtanke hade Kalle Frykmark låga målsättningar med årets JSM i Jönköping, dit han åkte tillsammans med 17 lagkamrater från Väsby SS.

Men oron över mästerskapsformen visade sig vara obefogad.

Redan på SM:ets första dag kom 18-åringen fyra på 200 meter bröst. Det räckte dessutom även till fjärdeplats på seniorsidan och nytt ”pers”.

– Det hade jag inte förväntat mig alls eftersom jag varit mycket sjuk. Det kändes jättebra, berättar Kalle från Fresta.

Dagen efter slog han till på halva distansen. Då fick Väsby SS-simmaren även kliva upp på pallen med en bronsmedalj runt halsen. De längre distanserna på bröst är Kalles favoriter.  

– Surrealistiskt, det hade jag knappt kunnat drömma om. Jag har alltid varit bäst på bröst och satsar lite extra på just den, fortsätter Kalle som kunde stoltsera med ett USM-brons (2015) sedan tidigare.

Av bara farten knep han en bronsmedalj även på 50 meter bröst.

– Det kändes lika kul med mitt andra brons som mitt första. Egentligen är jag bättre på de längre bröstdistanserna, så då var det extra kul med brons på just 50.

Kalle blev även fyra i 200 meter fjäril och gjorde tre bra lagkapper. I alla loppen som han ställde upp i satte Frestagrabben även personliga rekord.

– JSM gick över all förväntan. Jag kände att jag hade några ”pers” på gång, men absolut inte medaljer. Att ta medaljer var målet tidigare men efter alla sjukdomar under hösten hade jag låga målsättningar. Men det blev ju tvärtom, avslutar en glad Väsbysimmare.

Väsby simsällskap tog även ytterligare tre brons. Anna Miram (JSM) på 400 meter medley, Josefin Lindkvist (SM) på 50 meter frisim samt ett lagkappbrons i 4x200 meter frisim (JSM).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Viklander matchhjälte mot svårspelade Rimbo

Sport BSK:s damer vann på onsdagen sin tionde match på elva försök. Men segern satt långt inne mot ett bra och högt pressande Rimbo IF. Det krävdes en reviderad matchplan, blåstället på och två klassmål av...torsdag 21/6 11:00