Nu blickar tränaren Navid Haque och Brottby SK framåt mot division 3. Foto: Erik Bolling

Efter förlusten – Vi har inget att skämmas över!

Matchen mot IFK Norrköping slutade med storförlust men nu blickar laget framåt och har som mål att komma kliva upp i division 3.

  • Publicerad 16:40, 24 aug 2018

Brottby SK spelade en av de den största matchen i klubbens historia i torsdags mot IFK Norrköping i andra rundan av svenska cupen. Matchen slutade 0-10 men nu laddar laget batterierna inför söndagens seriematch och tränaren Navid Haque är stolt över laget och klubben.

Hur känns det idag?

Det känns väl bra. Förlusten i fråga var väntad, sen att de ställer upp med så pass många startspelare är bara roligare för oss. Vi får känna på ett helt annat tempo än vad vi är vana vid. Nu var inte alla startspelare ordinarie men deras bänk är inte helt dålig den heller – de är alla bra spelare. Det hela var också bra arrangerat och det var en bra och fin stämning innan och efter matchen. Vi visste ju att det var klasskillnad så ingen är sur eller arg. Det var ändå omkring 1936 åskådare vilket är bra för klubben.

Vad hade ni för inställning inför matchen?

Vi pratade om att gå ut och visa hjärta, göra vårt bästa, försöka äga så mycket boll som möjligt eftersom vi antagligen skulle jaga mycket boll. Vi hade inställningen att våga spela trots allsvenskt motstånd, sen fick vi springa mycket de första tjugo minuterna. Vi stod upp ganska bra, hade halvläge och friläge som vi inte fick in, men det var ändå bra. Det hela handlade mer om att uppleva matchen än att vinna.

Hur gick snacket under matchen?

Inte så mycket annorlunda. Vi försökte vila så mycket vi kunde under matchens gång, men de är mycket bättre tränade, har ett helt annat tempo, rör sig mer, öppnar upp på plan vilket blir jobbigt för oss. Det var en stor nivåskillnad vilket publiken och tv-tittare också kunde se.

Vad tar ni med er?

Vi har ändå varit med på den här nivån och är stolta. Bara att vi tagit oss hit är bra. Det är många lag i division 4 som kanske aldrig kommer att uppleva det här. Jag är nöjd och stolt över grabbarna och klubben vars engagemanget tagit oss hit. Vi får ju inte glömma hur vi tog oss hit.

Hur laddar ni om till seriematchen mot Uppsala på söndag?

Nu ska vi släppa storförlusten. Jag sa till killarna att det här är inget att skämmas över, vi har lyckats komma hit, möta ett av Sveriges bästa allsvenska lag och det är ju vad svenska cupen handlar om, att elitlagen möter andra divisioner. På söndag är det som vanligt och vi ska blicka framåt. Vi ligger ju tvåa i ligan, har sex matcher kvar och en stor chans att ta klivet upp i division 3 där vi kan möta Vallentuna. Allt hänger på oss själva den här sista månaden.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30