Efter skadorna – nu siktar Dahl på guld

Motocrossföraren Emelie Dahl siktar på att ta hem SM-guldet den här säsongen.

  • Publicerad 10:44, 19 mar 2019

Jag vill försöka vinna SM, det är det jag ska satsa mest på i år.

Motocrossföraren Emelie Dahl har haft en hel del olika skadebekymmer de senaste säsongerna. Förra säsongen fick hon armbågen ur led vilket gjorde att hon missade flera viktiga tävlingar och poäng. Då tog hon beslutet att passa på att operera ett sargat knä och fokusera på att vara helt skadefri till den här säsongen.

Korsbandsoperationen gick bra och även följande rehab. Nu är hon i full träning inför säsongen 2019 och har precis kommit hem efter ett träningsläger i Spanien.

– Jag har varit nere i Spanien i nästan två veckor och tränat. Det rullar på bra och känns bättre och bättre, säger Emelie Dahl.

Säsongens första tävling blir Vårsatsningen som körs i Veinge i början av april. Det blir ett kvitto på var Mälarötjejen står efter skadan. Som 15-åring vann hon sensationellt senior-SM 2013. Efter det har skador varit en bidragande orsak till att det inte blivit fler SM-guld för den nu 21-åriga Emelie Dahl. Men i år är siktet inställt på att ta ett nytt SM-guld.

– Jag vill försöka vinna SM, det är det jag ska satsa mest på i år. Sen ska jag köra de EM- och VM-tävlingar jag känner för att köra, säger hon.

Den första SM-deltävlingen körs den 20 april och precis som tidigare säsonger är en del utländska åkare med i SM. En av dem är irländskan Natalie Kane som lär bli den tuffaste konkurrenten om guldet.

Ny serie ska gynna hockeytjejerna

Sport För att glappet mellan att spela ishockey som ungdom och senior inte ska bli för stort, rullas en ny damjuniorserie ut i Stockholmsregionen. Nu har flera ishockeyklubbar i Västerort och Mälaröarna...fredag 20/9 6:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt