Foto: Johan Borehed

Efter strulet – Karlsson klar för Hästen

Väsbybacken Robin Karlssons är klar för spel i allsvenska Vita Hästen. Väsbys sportchef, Tom Tärnström och kollegan i Vita Hästen, Leif Strömberg, nådde efter ett stökigt dygn en uppgörelse i kväll.

  • Publicerad 22:30, 8 feb 2018

Jag och klubben gillar när duktiga spelare från Väsby får chansen

Så här kan turerna kring en taffligt skött värvning sammanfattas:

I onsdags förmiddag informerades Tom Tärnström om att backen Robin Karlsson skulle lämna Väsby. Personen som informerade om detta berättade att Robin fått ett kontraktsförslag och skulle förmiddagsträna med Vita Hästen på torsdagen och därefter skriva kontrakt. Tom Tärnström förväntade sig då att han skulle bli kontaktad av spelarens agent, alternativt av Vita Hästen.

I media har det påståtts att Väsby Hockey skulle ha gett grönt ljus för övergången.

Detta dementerar Tom Tärnström bestämt, innan samtalet i onsdags förmiddag visste han inte att något var i görningen.

– Jag kan lämna ifrån mig mina telefon- och mejllistor. Innan det här samtalet hade jag inte hört någonting om att Hästen ville ha Robin, varken från Robins agent eller Vita Hästen, säger Tom Tärnström. Och det är mig de ska prata med, det här är en förhandlingsfråga.

Marcus Isaksson är Robin Karlssons agent och han tillstår att han inte kontaktade Tom Tärnström.

– Jag visste inte vem Tom var och hade inget telefonnummer. Jag har talat med Robin om hur hans kontrakt ser ut och fått ett okej på att han är fri att gå.

Klockan 12.53 i onsdags fick Marcus Isaksson tag i Tom Tärnströms telefonnummer. 17.54 skickade Isaksson numret vidare till Dan Björkman, kanslichef i Vita Hästen.

– För att de skulle kontakta Väsby, säger Marcus Isaksson.

Dan Björkman vill för Vi i Väsby inte kommentera detta, utan hänvisar till sportchefen Leif Strömberg.

– Tyvärr har det här gått för snabbt fram, säger Marcus Isaksson. Och det blir väldigt fel när det kommer ut i media innan Tom Tärnström blivit kontaktad. Jag förstår hans besvikelse när han i bussen kan läsa att Robin ska spela för Vita Hästen.

Borde inte du, som Robins agent, kontaktat Tom Tärnström?

– Självklart. Men jag trodde i min vildaste fantasi ingenting annat än att det var grönt, säger Marcus Isaksson.

Från bussen ringde Tom Tärnström till Leif Strömberg halvtimmen före midnatt.

– Det är märkligt att Vita Hästen inte kontaktade mig. Och det är anmärkningsvärt att Leif Strömberg inte stoppade Robin från att skriva kontrakt, när jag i natt tydligt sa att övergången var en förhandlingsfråga, säger Tom Tärnström.

Tom reagerade även på Strömbergs uttalande i Norrköpings Tidningar under eftermiddagen.

– Att Strömberg säger till NT att ”allt gått till som det ska” är jättemärkligt, tycker jag.

I artikeln friar Leif Strömberg helt sin klubb från ansvar och citeras: ”Vår felprocent är noll”.

Väsby har de senaste säsongerna släppt spelare som fått chansen högre upp. Under dagens samtal har Tärnström upprepat gjort klart att han unnar Robin Karlsson möjligheten att spela i allsvenskan.

– Jag har aldrig stoppat någon tidigare. Jag och klubben gillar när duktiga spelare från Väsby får chansen. Men man kan inte göra upp om en övergång utan att prata med den klubb som spelaren spelar i.

I kväll, strax före 21.00, kom klubbarna överens och Robin Karlsson kan spela för Hästen mot Karlskoga i morgon.

LÄS MER 1 – Robin Karlsson uppges vara klar för allsvenskan

LÄS MER 2 – Sportchef Tärnström släpper inte Karlsson utan förhandling

LÄS MER 3 – Vita Hästen anser sig ha agerat fair kring värvning av Karlsson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hörnqvist tog sitt första VM-guld – hedras längs E4 i Väsby

Sport För andra året i rad tog Sverige VM-guld i ishockey. Bakom årets framgångar nere i Danmark finns, bland många guldhjältar, veteranen Patric "Bengan" Hörnqvist. Som en del av hyllningarna pryder...måndag 21/5 9:50