Efter succéåret i Solna – nu tar Simpson över Bois

Han var nära avancemang till superettan. Trots det byter Pascal Simpson Vasalund mot Ekerö Bois efter ett år. – Det passade bäst just nu, säger han.

  • Publicerad 16:55, 11 jan 2017

Derby är alltid kul.

Efter en stark debutsäsong som tränare i division 1 norra slutade Ekeröbon Pascal Simpsons Vasalund tvåa i serien efter Brommapojkarna. Det innebar kval till landets näst högsta serie, men där blev Syrianska för svåra. Efter säsongen utsågs Pascal Simpson till Årets tränare i hela division 1. Kommande säsong väntar jobb som huvudtränare i division 4 och Ekerö Bois.

– Jag hade ett ettårsavtal och vi hade en fantastisk säsong i Vasalund. De valde att hitta andra lösninga r och det blev ingen förlängning. Jag och sportchefen hade olika syn på hur saker skulle bedrivas. Därför blev en förlängning inte aktuell, säger han.

Pascal Simpson hade anbud från andra klubbar, men de erbjudande som kom lockade inte.

– Då valde jag att ta det lite lugnt och inte hoppa på något i december. När Ekerö Bois hörde av sig kände jag att jag ville hålla i gång i väntan på att något av intresse dyker upp, säger han.

Siktar fortfarande högt

Han är tydlig med att hans långsiktiga målsättning fortfarande är att nå allsvenskan och han har en klausul som gör att han kan lämna Ekerö Bois om rätt anbud kommer.

– De ambitionerna finns kvar och det är just därför som jag inte har hoppat på något annat. Det kan gå fort i den här branschen och ambitionen finns verkligen kvar. Jag känner att jag har kvaliteterna för det och har varit tydlig mot klubben att det är vad jag vill, säger han.

Oklar målsättning

Exakta målsättningar har klubben och tränaren inte gått igenom ännu, men sportsligt hoppas Pascal Simpson ta ett kliv framåt.

– Vi vill bli bättre än i fjol, säger han.

I och med flytten från ett lag som i fjol nosade på superettan till ett lag som kom i mitten av division 4 ändras förutsättningarna för Pascal Simpson och han är medveten om vad som väntar.

– Viktigast är att hitta rätt nivå på upplägget. De tränar färre gånger än i division 1, så det gäller att baka in allting i de få pass vi har. Eventuellt kommer vi att öka dosen något. Det är klubbens ambition, men vi måste hitta rätt balans, säger Pascal Simpson.

Möter gamla klubben

I år väntar möten med Ekerö IK. En klubb Simpson spelat i och även varit tränare för.

– Derby är alltid kul. Ekerö Bois pratar mycket om de här derbyna, men just nu ligger fokus på att få i gång träningarna, säger han.

Klubbens ordförande Behrouz Badreh är nöjd med rekryteringen.

– Vår verksamhet har gått spikrakt uppåt och vi har känt att vi vill stärka organisationen för att ta nästa steg. Jag tror att han kommer kunna bidra med ledarskap och en organisation för en högre nivå än vi spelar på i dag och det är vad vi behöver, säger han.

Rekryteringen är en del i ett speciellt år för klubben.

– Det blir derby mot Ekerö och Pascal är jättetaggad. Vi ser vilken energi det här har blivit för medlemmarna, säger Behrouz Badreh.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter