Efterlängtad comeback nära

Motocrossföraren Emelie Dahl, 21, är på väg mot comeback efter den senaste knäoperationen.

  • Publicerad 09:29, 8 nov 2018

Min rehab har gått bra. Jag hade inte alls lika ont som förra gången jag opererade mitt andra knä.

Förra säsongen hann knappt starta innan den tog slut för motocrosstalangen Emelie Dahl. Först fick hon armbågen ur led efter en vurpa. En skada som gjorde att hon skulle missa flera viktiga tävlingar och poäng i SM och VM-serierna.

Eftersom viktiga delar av säsongen var förlorad passade hon på att operera ett sargat knä. Ett knä som skulle ta henne sex månader att rehabilitera.

Men nu ser hon ljuset i tunneln och comebacken är nära efter en lyckad rehabilitering.

– Min rehab har gått bra. Jag hade inte alls lika ont som förra gången jag opererade mitt andra knä. Enda problemet jag haft efter operationen är en bristning på baksida lår, eftersom de har tagit en sena till det nya korsbandet därifrån. Men det var i början av rehabiliteringen och jag har inte haft något problem med det på senare tid, säger Dahl.

Det har nu gått fem månader sedan operationen och just nu fortsätter hon att bygga upp kroppen för att vara redo när säsongen drar igång.

– Just nu tränar jag på annat än att köra motocross. Det blir mycket kondition men även styrka, säger Emelie Dahl.

När första tävlingen blir vet hon inte. Just nu handlar allt om att bli skadefri för Emelie Dahl som tog SM-guld redan som 15-åring. I december hoppas hon kunna vara tillbaka på motocrossen och börja köra för fullt igen och jaga nya framgångar.

– Jag vet inte riktigt när första tävlingen blir. Målet just nu är bara att börja åka och att allt ska kännas bra. Jag hoppas kunna börja köra motocross igen i december, säger Emelie Dahl.

Emelie Dahls topp tre prestationer:

SM-guld 2013

EM-silver 2017

SM-silver 2017

Ekerösonen Leufvenius till Karlskrona

Sport Hugo Leufvenius, 20, flyttar hem till Sverige efter två säsonger i Kanada.lördag 20/4 1:15