EHF-damerna har höga ambitioner inför den säsong som börjar i helgen. Foto: Kent Lundqvist

EHF-damerna siktar högt

I årets handbollssäsong i division 1 siktar EHF-damerna siktar högt. – Ja, vi vill göra en bättre säsong än förra så det är målet för denna säsong, berättar damtränaren Ken Hornö.

  • Publicerad 09:06, 29 sep 2017

EHF herr har tränat hårt

EHF dam har kört en tung försäsong och känner sig redo att anta utmaningen att jaga en serieseger.

– Det har varit mycket bra och alla har kört på redan från start, säger tränare Hornö.

– Det var en ganska vanlig försäsongsstart under våren för att sedan jacka upp efter uppehållet. Då körde vi en ”grisperiod” på 15 dagars träning av 18 möjliga och det har givit resultat, fortsätter han.

Hur har ni märkt att det givit resultat?

– VI har spelat en del efter det och där har vi fått svar som är positiva och vi har tagit oss till två raka finaler i cuperna vi ställt upp i och vann den ena.

Hornö noterade att spelarna i den första cupen tog slut i finalen ­ inte konstigt eftersom den låg i direkt anslutning till ”grisveckan”.

– Efter det släppte vi av lite på träningen och då svarade laget upp och vann i Hudiksvall.

Hur ser truppen ut i år?

– Den ser bra ut även i år, det har varit lite struligt på målvaktssidan där vi var klara med en ny men hon försvann av olika anledningar.

Jakten på en ny har fortsatt och en annan målvakt är i stort sett klar.

– Annars så tror vi mycket på våra äldre juniorer som har sett bra ut på försäsongen och kommer fylla de luckor vi fått efter förra säsongen samt att vi fått in en bra spelare i Frida Forsberg från Skånela IF.

Vilka blir de stora utmanarna till seriesegern?

– Jag tror Lidingö blir det stora hotet, men det finns säkert andra lag som vill vara med och tävla om den platsen, avslutar Ken Hornö.
EHF dam spelar sin premiär på söndag den 1/10 borta mot IK Bolton 14:00 i Skanstullshallen 

EHF-truppen, dam

19 utespelare, 2 målvakter.
Spelare in: Ny målvakt (inte 100 % klart), Frida Forsberg (Skånela IF), Lovisa Skagerlind (egen produkt), Dunja Moujeh (egen prdukt), Maia Nysten (egen produkt), Hanna Axeen (egen produkt).
Spelare ut: Rebecca Strand (slutar), Josefin Sand (slutar), Emma Ingvarsson (VästeråsIrsta), Maja Hansson (slutar), Therese Lundström (skola åter jan 2018).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15