EHF:s framgångar fortsätter

Det har knappast undgått en människa i Enköping att Enköpings HF vuxit sig starka och framgångarna flödar. Många vill veta receptet; Hur gör man en klubb så framgångsrik?

  • Publicerad 21:34, 4 jan 2017

Vi har en fantastisk lojal publik som kommer till våra seniormatcher

Det finns flera uppenbara framgångsfaktorer.

Med gemensamma krafter har EHF lyft kvalitén i föreningens verksamhet på flera plan, lyft sina ambitioner och arbetar långsiktigt på senior- och ungdomssidan.

– Vi har rent organisatoriskt ändrat så att seniorsidan är A-ungdom upp till seniorlag. Det innebär att våra seniortränare/ledare har ett ansvar för hela utvecklingen från A-ungdom och uppåt, berättar sportchef Claes Merborn.

EHF har klart uttalat att de ”måste” kunna leverera en kvalité på sikt i sin seniorverksamhet som gör det intressant för spelarna att stanna i EHF.

Ska inte behöva flytta

Spelare ska inte behöva söka sig till någon annan förening eller handbollsgymnasium för att uppnå sina drömmar och mål med sin handboll.

– Vi arbetar med att ha en underliggande verksamhet på ungdomssidan som på både kort och lång sikt skall generera majoriteten av spelare till våra representationslag, intresset för handbollen i Enköping är stor, det gäller att ta vara på detta på alla plan, säger Merborn.

En annan anledning till föreningens framgång är att de har en jämställd styrelse avseende kön.

– Det kommer förhoppningsvis att bli så även i framtiden, men likväl har vi representation i styrelsen av bland annat ledare från lag i varierande åldrar. Alla lag och träningsgrupper är lika viktiga oavsett vilken ålder eller kön de representerar.

Den uteslutande största framgångsfaktorn för EHF är alla engagerade människor som jobbar i föreningen, anser Merborn.

Ideella hjältar

– Vi har arrangemangspersonal, kansli, ledare och styrelse, hade inte alla lagt så mycket av sin tid så skulle ingen framgång nås för föreningen, säger Merborn.

Han tillägger:

– Sen förstås, vi har en fantastisk lojal publik som kommer till våra seniormatcher, man ser även en del som kommer på våra ungdomsmatcher och hejar på, vi har alla er att tacka för ert stöd!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15