Jubel. Ekerös innebandyherrar jublar efter storsegern mot KTH. Foto: Håkan Hansell

Ekerö klättrar vidare uppåt

Ekerös innebandyherrar är klara för spel i division 2 nästa säsong.

  • Publicerad 16:01, 27 mar 2018

Väldigt roligt för mig och för grabbarna som har krigat en hel säsong och får valuta för allt slit

Det var en spännande sista omgång som väntande för Ekerös innebandyherrar i lördags. Eftersom serieledande Åkersberga redan har ett lag i division 2 tilläts de inte gå upp och spela i samma serie.

Kampen om direktplatsen till division 2 stod därför i stället mellan Rotebro och Ekerö. Rotebro mötte just Åkersberga på bortaplan medan Ekerö tog emot nästjumbon KTH på hemmaplan.

Ekerö och Rotebro låg på samma poäng inför den sista omgången men Ekerö hade tre mål att ta igen på Rotebros bättre målskillnad och ville sätta hög press från start.

”Hög press från start”

– Vi behövde göra många mål då Rotebro hade bättre målskillnad än oss inför matchen. Vi valde att rulla på 13 spelare och sätta hög press från start, säger Ekerös spelande tränare Mattias Baudou.

Trots stort spelövertag från Ekerö var ställningen bara 2-0 efter den första perioden, en ledning som borde varit betydligt större men Ekerö visade prov på stort tålamod.

– Vi visste att målen skulle börja trilla in om vi fortsatte hålla ett högt speltempo. Under andra perioden lossnade målskyttet och alla spelare presterade och tog ansvar ute på planen, säger Baudou.

Storseger

Och som det lossnade för Ekerös del. Målen rasade in i tät följd och slutresultatet blev till slut hela 15-2 till Ekerö.

Samtidigt förlorade Rotebro sin match mot Åkersberga och avancemanget till division 2 var säkrat för Ekerö.

– Väldigt roligt för mig och för grabbarna som har krigat en hel säsong och får valuta för allt slit, säger Mattias Baudou.

Ekerö var tidigare år ett topplag i division 2 men på grund av spelarbrist valde laget att börja om i lägre divisioner.

Andra avancemanget i rad

På två säsonger har Ekerö nu tagit sig från division 4 till division 2 och Mattias Baudou tycker att laget har en bra grund att stå på inför återkomsten till tvåan.

– Det kommer bli en spännande och tuff utmaning men jag tycker att vi har en väldigt bra grund och en otroligt bra juniorverksamhet att bygga vidare på, avslutar han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.