Ekerö vann internationell turnering

Ekerös F15 i fotboll stod för en imponerande insats i danska Ålborg. Tjejerna gick helt obesegrade genom Ålborg City Cup.

  • Publicerad 06:30, 6 jun 2019

Vi visade upp en härlig moral och tappade aldrig organisationen.

I konkurrens av 28 andra lag från sex olika länder gick Ekerö inte bara obesegrade genom hela turneringen utan höll även nollan.

– Vi har genomfört cupen utan att släppa in ett enda mål och haft ett grymt homogent lag ända från målvakt, backlinje samt med hårt jobbande mittfältare och forwards, säger lagets tränare Patrik Jansson och fortsätter:

– Vi visade upp en härlig moral och tappade aldrig organisationen utan vi malde på efter vår gameplan och uppträdde som en maskin ute på planen som aldrig ville sluta gå, säger han.

I finalen ställdes Ekerö IK mot Ytterby IS från Kungälv. Det blev en ganska ensidig historia där Ekerö kontrollerade matchen från början till slut och vann med 1-0 efter mål av Emilia Marklund. Efter slutsignalen stormades planen av glada Ekerötjejer som firade guldet. Enligt Patrik Janson beror framgångarna på en träningsvillig grupp som svetsats samman tillsammans.

– Denna framgång är till stor del summan av en hopslagning av F04-03-02 som vi gjorde inför 2019. Vi har jobbat väldigt hårt med att få ihop en träningsgrupp och kunna höja nivån på träningarna, säger han och fortsätter:

– Det har medfört att vi i dag är 30 tjejer som höjt sin träningsnärvaro rejält och som jobbat väldigt hårt och målmedvetet på träningarna, säger Patrik Jansson.

I Ålborg City Cup deltog även Ekerös F16/17 som spelade mot F18-lag och kom på sjundeplats av 24 lag.

Ekerös väg till guldet:

Hammel GF–Ekerö IF 0–1

Ekerö IK–Grenaa IF 1–0

SV Westfalia Soest/FFC Soest–Ekerö IK 0–2

Ekerö IK–Bergums IF 2–0

Ekerö IK–Odder IGF 0–0

Ekerö IK–Hadsten SK 1–0

Ekerö IK–Ytterby IS 1–0

Visa merVisa mindre

Västerorts hockeytjejer laddar för hemmamatch

Sport "Kan ligga först i slutet av säsongen" Snart har halva premiärsäsongen i damjuniorserien i ishockey spelats och Västerorts nystartade lag ligger på tredje plats i tabellen. Nu laddar Team Västerort inför lördagens hemmamatch.fredag 10/1 15:56

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt