Etta. Ekeröbon Alexander Flores (till vänster) vann nyligen Ö till ö med lagkamraten Fredrik Axegård. Foto: Jakob Edholm

Ekeröbo tog hem guld i swimrun-VM

När VM i swimrun avgjordes nyligen vann Ekeröbon Alexander Flores guld på nytt banrekord.

  • Publicerad 12:02, 14 sep 2018

Det var en fantastisk känsla att gå i mål.

Swimruntävlingen Ö till ö Utö startar i Sandhamn och passerar 24 öar på vägen fram till Utö där målgången sker. Loppet räknas som VM och är ett av de tuffaste testen inom swimrun. 160 tvåmannalag i herr, mixed och damklasser från 25 nationer sprang och simmade den 75 kilometer långa sträckan, där simningen utgör 10 kilometer.

Under perfekta förhållanden med lugnt vatten och ljummen luft tog sig Ekeröbon Alexander Flores och Fredrik Axegård mellan öarna på 7 timmar 39 minuter, vilket var nästan 20 minuter bättre än det tidigare banrekordet.

– Att komma i mål på rekordtid som etta känns overkligt, men förhållandena var perfekta och vi var i form. Allt har stämt med träningen sista månaderna och även kosten, toppningen, själva utförandet och taktiken på tävlingsdagen, säger Alexander Flores.

Hur var resan från Sandhamn till Utö?

– Vi höll oss tillsammans med två andra lag i täten hela vägen, och vis av tidigare race så var det vår taktik, det fick bära eller brista. Man hinner med en hel del mentala dalar under ett så långt lopp och det kändes osäkert in i det sista. Men så här i efterhand var det nog med någon timme kvar som vi under en simning kopplade greppet.

Hur kändes det att ta guldet efter allt slit?

– Det var en fantastisk känsla att gå i mål. Först är man bara glad att få sluta springa, sen kommer ett lyckorus, idrottsligen är det vår största prestation i livet, säger Alexander Flores.

Resultat herr:

Vinnare: Alexander Flores/Fredrik Axegård.

Tvåa: Jonas Ekman Fisher/Lars Ekman.

Trea: Oscar Olsson/Adriel Young.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Oviss framtid för Martin Falkeborn

Sport Martin Falkeborns framtid är oviss när kontraktet med IK Frej nu löper ut.torsdag 15/11 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter