Etta. Ekeröbon Alexander Flores (till vänster) vann nyligen Ö till ö med lagkamraten Fredrik Axegård. Foto: Jakob Edholm

Ekeröbo tog hem guld i swimrun-VM

När VM i swimrun avgjordes nyligen vann Ekeröbon Alexander Flores guld på nytt banrekord.

  • Publicerad 12:02, 14 sep 2018

Det var en fantastisk känsla att gå i mål.

Swimruntävlingen Ö till ö Utö startar i Sandhamn och passerar 24 öar på vägen fram till Utö där målgången sker. Loppet räknas som VM och är ett av de tuffaste testen inom swimrun. 160 tvåmannalag i herr, mixed och damklasser från 25 nationer sprang och simmade den 75 kilometer långa sträckan, där simningen utgör 10 kilometer.

Under perfekta förhållanden med lugnt vatten och ljummen luft tog sig Ekeröbon Alexander Flores och Fredrik Axegård mellan öarna på 7 timmar 39 minuter, vilket var nästan 20 minuter bättre än det tidigare banrekordet.

– Att komma i mål på rekordtid som etta känns overkligt, men förhållandena var perfekta och vi var i form. Allt har stämt med träningen sista månaderna och även kosten, toppningen, själva utförandet och taktiken på tävlingsdagen, säger Alexander Flores.

Hur var resan från Sandhamn till Utö?

– Vi höll oss tillsammans med två andra lag i täten hela vägen, och vis av tidigare race så var det vår taktik, det fick bära eller brista. Man hinner med en hel del mentala dalar under ett så långt lopp och det kändes osäkert in i det sista. Men så här i efterhand var det nog med någon timme kvar som vi under en simning kopplade greppet.

Hur kändes det att ta guldet efter allt slit?

– Det var en fantastisk känsla att gå i mål. Först är man bara glad att få sluta springa, sen kommer ett lyckorus, idrottsligen är det vår största prestation i livet, säger Alexander Flores.

Resultat herr:

Vinnare: Alexander Flores/Fredrik Axegård.

Tvåa: Jonas Ekman Fisher/Lars Ekman.

Trea: Oscar Olsson/Adriel Young.

Landslagsuppdrag väntar Andersson

Sport Cornelia Andersson från Ekerö IK hockey ska representera Sverige i inline-VM för damjuniorer.måndag 1/7 8:48

Dansanta Ekeröbor fyra i VM

Sport Wilma Fjällby och Sofia Andersson kom fyra under VM i Discodans i Tjeckien.torsdag 27/6 8:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt