Vinnare. Övre raden från vänster: Sjunde personen är Tilda Ljungberg och tionde Engla Lundh. Nedre raden från vänster: tredje personen är Leia Ulander och elfte Nathalie Torstensson. Foto: Brommagymnasterna

Ekerögymnaster tog guld i Västerås

Det blev guld till Ekerögymnaster i truppgymnastik i Västerås.

  • Publicerad 06:00, 17 maj 2019

Nyligen avgjordes Rikstvåan som är en av landets största rikstävlingar i truppgymnastik.

Totalt deltog 26 lag på tävlingen varav åtta gick till final och Brommagymnasterna lyckades efter ett stabilt kval få med två lag i tävlingen för tjejer 13–16 år.

I finalen gjorde Brommagymnasterna en fantastisk prestation med båda lagen och knep hem guldet med ett lag och en åttondeplats med lag två. I båda lagen fanns det gymnaster som har sitt ursprung på Ekerö.

”Fantastiskt!”

Engla Lundh och Nathalie Torstensson var med i laget som tog hem guldet.

– Fantastiskt! Eftersom vi har kämpat hårt och länge för det här. Det kändes skönt att få en belöning för allt slit genom att ha marginalen på vår sida, säger Nathalie Torstensson.

Leia Ulander och Tilda Ljungberg ingick i laget som kom på åttondeplats och dessutom tränas tjejerna av Henrik Gerby som även han är från Ekerö.

– Det är jättekul att vi har så många duktiga tjejer i den här åldern och extra kul med fler från ön, säger Henrik Gerby.

Västerorts hockeytjejer laddar för hemmamatch

Sport "Kan ligga först i slutet av säsongen" Snart har halva premiärsäsongen i damjuniorserien i ishockey spelats och Västerorts nystartade lag ligger på tredje plats i tabellen. Nu laddar Team Västerort inför lördagens hemmamatch.fredag 10/1 15:56

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt