Ekerös damer avancerar till tvåan efter serieseger

Ekerös fotbollsdamer är nu klara för division 2 – efter en imponerande säsong.

  • Publicerad 08:59, 11 okt 2018

Lagandan och moralen har varit på topp under hela säsongen.

Ekerös fotbollsdamer säkrade seriesegern i division 3 i den näst sista omgången borta mot Ängby. I en jämn och tät match avgjorde Ekerös speciella målskytt Alice Rogblad med matchens enda mål.

– Att få avgöra är såklart alltid kul, men eftersom det avgörande målet kom rätt tidigt i första halvlek och Ängby satte hård press genom resten av matchen så kändes lagets kämpainsats som det mest avgörande. Det var riktigt nervigt på slutet även om det kändes som att vi hade övertaget, säger Rogblad.

Rivstart och hög moral

Ekerö rivstartade säsongen med tio raka segrar och skapade ett stort glapp ner till de jagande lagen redan till sommaruppehållet.

– Vi har haft en fantastisk säsong på många sätt vilket har visat sig på resultaten. Vi går obesegrade genom hela vårsäsongen. Vi avgör flera matcher i slutminuterna vilket visar på vår beslutsamhet och höga moral, säger Rogblad.

Vände höstsvacka

En liten svacka under hösten gjorde att lagen bakom närmade sig. Men tack vare lagandan och moralen i gruppen tog sig Ekerö samman och avslutade serien med tre raka segrar och det blev till slut fem poängs marginal ner till Lindhagen på andraplats.

– Höstsäsongen började bra men sedan hamnar vi i en svacka med tre förluster på rad. Vi hamnar i ett läge där tvåan i tabellen börjar knappa in på oss och vi måste börja vinna matcher för att säkra förstaplatsen, säger Rogblad och fortsätter:

– Sagt och gjort. Vi bestämmer oss för att vinna. Lagandan och moralen har varit på topp under hela säsongen trots svackan och vi har kämpat för varandra i varje match. Superkul att flera duktiga juniorer har kommit upp och stärkt laget under säsongen, både på träningar och matcher, säger hon.

Positiv konkurrens

Även tränaren Henrik Nilsson lyfter fram styrkan i gruppen som en anledning till den lyckade säsongen.

– Jag tror huvudanledningen till att vi lyckats är att vi lyckats behålla vår stomme med ambitiösa, träningsvilliga och duktiga spelare, samtidigt som vi lyckats skapa ett positivt tryck i gruppen genom att slussa in duktiga juniorer, säger han.

Nu ser Henrik Nilsson fram emot en spännande säsong i division 2 kommande säsong.

– Vi är ödmjuka men laddade inför nästa år och känner att dam- och tjejspelarna på Mälaröarna kommer att ha ett spännande år, säger Nilsson.

Simpson nygammal tränare i Ekerö IK

Sport Pascal Simpson, 48, är tillbaka som tränare för Ekerös fotbollsherrar.lördag 22/6 7:15

Framgångar för golfjuniorer

Sport Två av Mälarö GK Skytteholms ungdomar visade framfötterna förra helgen. Bland annat kom Erik Rengardt tvåa i en stor tävling.onsdag 19/6 1:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt