Mästare. Elias Björnsjö Ranefur fick nyligen fira SM-guld med sitt Halmstad. Foto: Pottecher Jean

Elias blev stor hjälte mot mästarna

Elias Björnsjö Ranefur, 21, slog in den avgörande matchbollen när hans Halmstad tog SM-guld i bordtennis. – Att vinna SM-guld med mina lagkamrater var makalöst roligt, säger han.

  • Publicerad 08:48, 25 maj 2018

Efter att ha vunnit den första finalen mot Eslöv tog Halmstad med Elias Björnsjö Ranefur i spetsen även kommandot i den andra. Halmstad ledde med 3–1 när Ekerösonen hade chansen att avgöra och gå fram till ointagliga 4–1. Han ställdes mot Eslövs Robert Svensson i en svängig match.

– Den avgörande matchen var svängig och det var mycket krigande. Jag var rejält i brygga ett tag men lyckades komma tillbaka, säger Björnsjö Ranefur.

Lyckad time out

När han var som mest pressad tog coachen Ulf ”Tickan” Karlsson en lyckad time out.

– Han är alltid bra på att peppa och vi snackade om att spela längre ut i hörnen så Svensson inte kunde komma åt lika mycket med sin vassa forehand och att sätta öppningarna med riktigt mycket skruv, säger Elias Björnsjö Ranefur.

Och det gav resultatet. Efter det kom han ut och vann tio raka bollar och kunde vända på matchen och slutligen vinna med 13–11 i skiljeset.

– En sådan utdelning får man sällan på en time out. När matchbollen slogs in var det mycket glädje och eufori, säger guldhjälten.

Halmstad vann därmed med 2–0 i matcher mot Eslöv som tagit sju raka SM-guld.

– Det är stort att vinna mot Eslöv i en final med 2–0. De har ju vunnit sju år i rad så de är inte lätta att slå, säger Elias Björnsjö Ranefur.

Tung start

Men trots guldet har säsongen inte gått spikrakt för de nyblivna svenska mästarna men till slutspelet höjde sig laget.

– Säsongen började inte så bra för oss och det har varit en del trubbel med skador och vi slutade fyra i serien. Men i slutspelet så har vi verkligen höjt oss och spelat fantastiskt bra. Vi har varit som bäst när det gäller och har roligt ihop. Att vinna SM-guld med mina lagkamrater var makalöst roligt, säger Elias Björnsjö Ranefur.  

Nu närmast väntar en Asienturné där han ska träna och spela en World Tour-tävling i Hongkong och Kina tillsammans med övriga världseliten.

Ekerögymnaster tog guld i Västerås

Sport Det blev guld till Ekerögymnaster i truppgymnastik i Västerås.fredag 17/5 6:00